Prijava

Vaša prijava

Velika proslava u Ščitarjevu: Srpanjski susreti, Dan mjesta, proštenje i ribolovno natjecanje


Tradicionalni 11. Srpanjski susreti u subotu će u Ščitarjevu okupiti kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i inozemstva, od Makedonije do Slovenije, pa čak i iz Meksika. Isti dan mještani će proslaviti i Dan Mjesnog odbora Ščitarjevo, a odlučili su sve to spojiti i s tradicionalnim petrovskim proštenjem.

 

“Želimo održati tu tradiciju druženja, narodnih plesova i pjesmi, bit će nas od malih do velikih i jako sam zadovoljna jer nam se ove godine proširio i KUD. Radujem se što idemo dalje, proširujemo se i neće izumrijeti ovakva događanja i folklorna druženja”, kazala je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Ščitarjevo.

 

Subotnji program u Ščitarjevu počinje već od jutra kada mjesni Sportsko-ribolovni klub Sava organizira natjecanje u ribolovu u kojem će sudjelovati 13 sela koja čine župu Ščitarjevo. Večer je rezervirana za zabavu uz grupu Sjaj.

 

“Zadnjih 10-ak godina smo pokrenuli to da spojimo naše tradicionalno proštenje u župi svetog Martina, takozvano petrovsko proštenje, i spojimo subotu i nedjelju kako bi povezali i Srpanjske susrete s proštenjem koje je sljedeći dan. Nakon natjecanja u ribolovu na Savi u Sasima, župnik će u 16 sati održati misu za sve tragično izgubljene živote naše župe”, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Stjepan Zagorac.

 

Idući dan, u nedjelju DVD Ščitarjevo organizira zabavu u centru mjesta, a cijeli dan trajat će i proštenje. U povodu Proslave krvi Kristove i 1.700 godina rođenja svetog Martina velečasni Tenšek će u 11 sati služiti misu u župnoj crkvi.

 


Loše stanje dječjeg igrališta u Petini

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja