Prijava

Vaša prijava

Miroslav Grahovac: Eko škola Rakitovec prva je u gradu, Županiji i cijeloj državi!


U prikupljanju starog papira Eko škola Rakitovec ponovno je na samom vrhu. Na području grada Velike Gorice škola je osvojila prvo mjesto i novčanu nagradu od 9.000 kuna za kupnju školske opreme. Također, vrijedni učenici i njihovi nastavnici na tronu su i u cijeloj Zagrebačkoj županiji.

 

„Od 50 škola koje su prikupljale stari papir isto smo osvojili prvo mjesto. Sakupili smo 34 tone papira, što po učeniku iznosi 587 kilograma. Za to smo od Županije, zajedno s prvih pet rangiranih županijskih škola nagrađeni pametnim pločama i projektorom“, kaže koordinator za Eko školu Rakitovec Miroslav Grahovac.

 

Miroslav Grahovac, Eko škola Rakitovec

 

Zanimljivo je to da su među pet nagrađenih županijskih škola, sve tri područne OŠ Vukovine – škole u Rakitovcu, Mraclinu i Buševcu.

 

Put u Nacionalni park 0 kuna

 

Osim što su prvaci u prikupljanju starog papira i očuvanju šuma, vrijedni gorički učenici postižu sjajne rezultate i u prikupljanju odbačenih plastičnih čepova. Ovih su dana, priča nam Grahovac, svojim roditeljima uštedjeli znatan novac jer su na izlet u Nacionalni park Krka otišli potpuno besplatno. Prijevoz su platili novcem od starog papira, a ulaznice plastičnim čepovima.

 

„Sakupili smo čepove za ulaznice u Nacionalni park Krka, a autobus platili sredstvima od starog papira. Time smo roditeljima ušparali preko 10.000 kuna“, napomenuo je Grahovac.

 

Rakitovčani su i ove školske godine državni prvaci u prikupljanju starih baterija. Uspjeli su prikupiti čak 369 kilograma ili 6,3 kilograma po učeniku.