Prijava

Vaša prijava

Paraolimpijka Marija Horvačić iz Kravarskog dobitnica Povelje Zagrebačke županije


Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je odluku o dodjeli Javnih priznanja Zagrebačke županije koje će se dobitnicima uručiti na Svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije u petak, 15. srpnja.

 

Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, Pčelarskoj udruzi „Lipa“ Jastrebarsko 1990, Mješovitom pjevačkom zboru Kulturno umjetničkog društva „Ban Josip Jelačić“, Udruzi Ivana Perkovca, Obrtu za prijevoz i usluge Vlahovac iz Mraclina te 21-godišnjoj paraolimpijki iz Kravarskog Mariji Horvačić.

 

foto: natator.hr
foto: natator.hr

Marija je državna prvakinja u klasi S7. Nastupila je na Europskim igrama mladih u Brnu isplivavši osobne rekorde. Na Europskom prvenstvu 2014. u Eindhovenu u disciplini 100 m prsno osvojila je 10. mjesto.

 

Nagradu Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će učenik trećeg razreda Srednje škole Dugo Selo Marko Miroslav Bača koji je u 2015. godini osvojio prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz Osnova i mjerenja u elektrotehnici. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijelit će se poduzeću ŽE-MA d.o.o. koje već 20 godina uspješno posluje na domaćem i inozemnom tržištu, karate reprezentativki Ani Lenard koja je četiri puta proglašavana najboljom sportašicom Zagrebačke županije, te poduzeću za proizvodnju predmeta iz plastičnih masa Ivanićplast d.o.o.