Prijava

Vaša prijava

Uspjeh ili neuspjeh Hrvatske, pitanje je sad!


Hrvatska je podijeljena u procjeni učinka naše reprezentacije na tekućem Euru u Francuskoj. Jedinstvenog stava nemaju mediji u globalu, nemaju ni eminentni nogometni stručnjaci (treneri), bivši i sadašnji igrači, poznatiji novinari također nemaju usuglašene stavove. A kako razmišljaju obični, prosječni navijači raznih zanimanja i starosti?

 

Cityportal je proveo manju anketu u ugostiteljskom lokalu u Novom Čiču čiji je vlasnik naš negdašnji prvoligaški igrač Dubravko Hrkovac a u kojem se svako jutro uz kavu ili pivicu druže i oni skloni nogometu.

Zetković, Tomašić, Brigljević, Marijan Paviša i Belužić.
Zetković, Tomašić, Brigljević, Marijan Paviša i Belužić.

Evo izjava nekih gostiju. Nedjeljko Kajinić Neđo: “Igra je bila dobra ali rezultatski smo podbacili. Tursku smo sigurno pobijedili, Češka bi sigurno pala da nije bilo nereda na tribini, Španjolsku i Portugal smo nadigrali ali eto u važnijoj utakmici nismo zabili i ispali. Ova generacija je vrlo dobra ali ona 1998. je bila bolja. Ćiro i društvo su imali karizmu, iskustvo, sportsku drskost i hrabrost (hrabre i sreća prati), inteligenciju i najvažnije kvalitetu. Dobro je jednom rekao Cico Kranjčar, ako nemaš i malo sreće, uspjeh će te zaobići”.

Nedjeljko Kajinić Neđo.
Nedjeljko Kajinić Neđo.

Stjepan Brigljević (60): “Odigrali smo odlično a rezultat je slab prema potencijalu i mogućnostima pojedinaca. Ova generacija je jača od one iz 1998. godine kojoj se dogodio rezultat i po tome će biti zapamćena za sva vremena”.

Branko Petrina (64): “Zadovoljan sam igrom pa i rezultatima. Mediji su nepotrebno napuhali vrijednost naših a onda i ambicije te nerealne očekivanja podcjenjujući ostale dokazane nogometne sile. Sreće nije bilo a smatram da je ova generacija bolja od one iz 1998. godine ali rezultatom to nisu dokazali”.

Petrina i Fabrizio Hrkovac.
Petrina i Fabrizio Hrkovac.

Fabrizio Hrkovac (20): “Slažem se sa Petrinom. Bili smo vrlo dobri ali nije bilo sreće. Ova generacija je bolja od one iz 1998. godine”.

Dubravko Hrkovac (48): “Dobro smo odigrali pa i ostvarili solidan rezultat s obzirom na stanje u našem nogometu. Najave su bile nerealne i nisu reprezentaciji nikako pomogle, zapravo su vjerojatno odmogle. Generacija iz 1998. svoju klasu je potvrdila onim najvažnijim; rezultatom i trofejom a ova današnja nije dokazala potencijal”.

Darko Tomašić (64): “Mogli smo i morali napraviti više jer kvalitetu imamo. da li je u pitanju samo sreća, teško je reći a o tome neka govore oni stručniji. Generacija na svjetskom prvenstvu bila je bolja i rezultatom napravila daleko više od ove današnje”.

Dubravko Hrkovac i Belužić.
Dubravko Hrkovac i Belužić.

Drago Belužić (65): “Rezultat je mjerilo svega i neozbiljno je uspoređivati današnju generaciju sa onom koja je bila treća na svijetu. Većina medija “pumpala” je ukupnu atmosferu i ambicije bez veze. Nerealnost, prepotencija, bahatost i podcjenjivanje nam se osvetilo. Skromnijim pristupom ovo postignuto izgledalo bi ljepše.”

Josip Zetković 62): “Imamo odlične pojedince koji su odigrali dobro. Zaslužili smo pobijediti Portugal i onda bi daleko dogurali. Pjaca je morao imati daleko veću minutažu jer je djelovao vrlo sviježe i poletno. Imao je izbornik Čačić još kikseva.”

Marijan Paviša (55): “Dobro smo igrali ali rezultatom to nismo potvrdili. Ova generacija je bolja od one koja je bila treća na svijetu ali što to vrijedi bez rezultata”.

 

Na kraju, dolje potpisani također ima pravo na svoje mišljenje a koje je indentično onom što je danas (petak 1. srpnja) u Sportskim novostima napisao vrlo cijenjeni novinar Robert Matteoni. “Rezultat je, ako nema neke logike izvanrednog stanja, onaj koji određuje tko napreduje u natjecanju, tko ispada. Po istom metru ishod je taj koji bi trebao objektivno ugasiti najpolemičnije rasprave te biti točkom u kojoj maginalnim postaju animoziteti, vrtlog taštine i poluprimitivna nadjačavanja “čija je jača”… OVDJE, NAIME, REZULAT NIJE (VIŠE) EGZAKTNI POKAZATELJ DOSEGA…

Za još jedno deset godina očito će se oni koji su osvojili broncu (morati) sramiti da su se popeli na postolje…

Na kraju, dragi čitatelji Vama prepuštamo donijeti konačni sud na tekuću polemiku. Ili možda imete pametnijeg posla?