Prijava

Vaša prijava

U Vrbovcu odana počast braniteljima iz Zagrebačke županije


Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije ove je godine održana u Vrbovcu. Tom je prigodom obilježena još jedna obljetnica, 25 godina od početka Domovinskog rata.

 

“Ovo treba činiti prije svega kako se ne bi zaboravilo što je bilo, kako bi se mladima moglo govoriti na koji način je stvorena Republika Hrvatska, da znaju da se izgubilo puno života u obrani Lijepe naše. Iz Zagrebačke županije oko 29.400 branitelja je sudjelovalo u obrani naše domovine. Nažalost, neki od njih nisu se vratili i ostali su trajni zalog za domovinu koju su branili i štitili”, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

 

Dana branitelja Zagrebačke županije (2)

 

Nakon svečanog postrojavanja i obraćanja uzvanika, izaslanstva Sabora Republike Hrvatske, Ministarstva branitelja, Zagrebačke županije, Grada Vrbovca, braniteljskih udruga, udovica i roditelja poginulih položili su vijence ispred spomen-obilježja Hrvatska kocka u središtu Vrbovca. U poslovnici Hrvatske pošte predstavljen je prigodni poštanski žig – Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, a potom je u župnoj crkvi sv. Vida služena misa zadušnica. Svečanost je završila druženjem branitelja uz glazbu i vojnički ručak.

 

Dana branitelja Zagrebačke županije (3)

 

“Lijepo mi je ovdje vidjeti stare ratne prijatelje. Razgovaramo o onome što nas tišti sada, a i onome što je bilo ranije. Drago mi je vidjeti i roditelje naših poginulih branitelja, obitelji ranjenih branitelja i, bez obzira na njihovu osobnu patnju, oni uživaju u ovom danu. Čovjek se osjeća ponosno što može biti ovdje i podijeliti svoja iskustva te reći mlađim generacijama kako je bilo”, kazao je brigadir u miru Branko Gačak, ratni zapovjednik 51. samostalne bojne i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora u Vrbovcu.

 

Dana branitelja Zagrebačke županije (6)

 


‘Pokupite’ nekoga na Kupi na 3. susretu samaca

Smotra školskog glazbenog stvaralaštva