Prijava

Vaša prijava

Sijelo Posavljaka i Turopoljaca za vikend u Kosnici


Nakon tri godine u Vatrogasnom domu premalom za sve posjetitelje, 4. Posavljačko-turopoljsko sijelo seli na otvoreno i to na novouređeno betonsko nogometno igralište u Kosnici. Manifestaciju organizira Kulturno-umjetnička udruga ‘Turopoljska tradicija’, a počinje je u subotu u 16 sati.

 

Nastupit će KUD ‘Rodna gruda’ iz Dugog Sela, zagrebački KUD ‘Veseli Posavljaci’, KUD ‘Izvorni običaji’ iz Zagreba i KUD ‘Derventsko kolo’, također iz Zagreba. Od goričkih kulturno-umjetničkih društava u Kosnici će svoje točke otplesati i otpjevati KUD ‘Čiče’ i Hrvatsko pjevačko društvo ‘Kuče’.

 

“Ideja je došla iz razloga što je na području Velike Gorice zaista jako puno Posavljaka koji su za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini došli na ovo područje. Želimo da ova manifestacija preraste u tradicionalno godišnje okupljanje Posavljaka u Turopolju i da se razbije ta kulturološka razlika između domicilnog stanovništva i doseljenika”, rekao je predsjednik KUU ‘Turopoljska tradicija’ Filip Margić.

 

Osim folklora, KUU ‘Turopoljska tradicija’ organizirao je i dječji zabavni park, tombolu za sve posjetitelje te zabavu uz MP3 bend.