Prijava

Vaša prijava

Potpisana Povelja prijateljstva za projekt ‘Velika Gorica – grad zrakoplovstva’


Na području Velike Gorice djeluje 10-ak zrakoplovnih subjekata, a njihova suradnja od danas je i službena. Ideja je pozicionirati Veliku Goricu kao zrakoplovno središte Hrvatske, a konačan cilj je izgradnja Muzeja zrakoplovstva u Velikoj Gorici. Prvi korak u tom smjeru je današnje potpisivanje Povelje prijateljstva projekta ‘Velika Gorica – grad zrakoplovstva’, koju su potpisali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe Dragan Bilać, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb David Gabelica, član Uprave Croatia Airlinesa Zlatko Širac, direktor Trade Aira Marko Cvijin, predsjednik Uprave ZTC-a Pavao Krpan, dekan Veleučilišta Velika Gorica Ivan Toth, ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perišina Vedran Šarac, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić i predsjednik udruge Aeroklub Velika Gorica Branko Obrazović.

 

“Okrupljavanjem i razgovorima, suradnjom između svih ovih dionika rodit će se novi projekti. Grad će biti možda inicijator u nekim, ali će u drugima biti i netko drugi. Svi ovi dionici imaju velike i značajne projekte svog osobnog rasta, ali oni u sinergiji s ostalima na području Velike Gorice mogu surađivati i nadopunjavati svoj rast s njihovim rastom, dakle rastemo svi zajedno”, rekao je gradonačelnik Barišić.

 

gradonacelnik Dražen Barišić

 

“Čeka nas jako puno aktivnosti. Mi smo sad u prvom projektu predstavili 15 aktivnosti. Najznačajnija je danas, okupljanje ove zrakoplovne obitelji i potpisivanje Povelje prijateljstva. Vrlo brzo ćemo nastaviti postavljanjem modela zrakoplova na ulazu u Veliku Goricu kako bi i fizički označili naš grad kao grad zrakoplovstva”, objasnio je inicijator projekta ‘Velika Gorica – grad zrakoplovstva’ Juraj Odrčić, a tom je prilikom naveo još neke aktivnosti projekta među kojima su stipendije za školarce koji se obrazuju za tehnička zanimanja u zrakoplovstvu i park za djecu na temu zrakoplovstva.

 

“Od nas 10, svatko da doprinese u dvije ili tri točke, mislim da možemo puno postići. Tu se prije svega radi o brendiranju, nije stvar u materijalnim davanjima, nego u podršci i mislim da je to jedinstvena prilika za Veliku Goricu”, istaknuo je direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe Dragan Bilać i dodao kako će rado donirati staru opremu, koju Kontrola više ne koristi, za Muzej zrakoplovstva.

 

Povelja Grad zrakoplovstva (5)

 

U projektu aktivno želi sudjelovati i Turistička zajednica Grada Velike Gorice, a već su osmislili fotonatječaj na teme zrakoplovstva, razglednice i turističke ture vezane uz zrakoplovstvo.

 

Povelja Grad zrakoplovstva (7)