Prijava

Vaša prijava

FOTO Ljetne radionice hit u gradu, klinci uče kuhati, istražuju i izvode pokuse!


Iako su ljetni praznici, mnogi gorički učenici ne miruju. U Centru za djecu, mlade i obitelj zatekli smo mnoge mališane koji kuhaju, istražuju i izvode različite pokuse.

 

Ljetne radionice za djecu - Centar za djecu, mlade i obitelj (1)

 

„Ovdje dolazim kako bih dobro iskoristio ljeto, nešto naučio i zabavio se. Idem na dvije radionice, ‘Mali kuhari’ i ‘Igre na otvorenom’. Pozivam svoje vršnjake da se i oni ovako provedu ljetne praznike, bolje nego da bulje u mobitele i tablete“, ispričao nam je Noa koji je završio treći razred Osnovne škole Vukovina.

 

Noin voditelj radionice ‘Igre na otvorenom’ Mario Dilberović ističe kako mu je cilj da se djeca sat i pol vremena u kontinuitetu bave različitim sportom.

 

Ljetne radionice za djecu - Centar za djecu, mlade i obitelj (2)

 

„Igramo sve igre, oni bi najradije samo nogomet, ali mi se trudimo da igraju neke igre za koje nisu niti znali da postoje. Ovo je pametno iskorišteno vrijeme, pogotovo djeci koja ovog ljeta neće otići na more“, ističe Dilberović.

 

S druge strane, na ‘Malim kuharima’ Noa već od malih nogu uči kako brzo i jednostavno može pripremiti zdrav obrok, koji u sebi ima dovoljno hranjivih sastojaka. U tome ga uči voditeljica Mirna Trumbetaš.

 

Ljetne radionice za djecu - Centar za djecu, mlade i obitelj (9)

 

„Cilj grupe je djeci približiti pravilnu prehranu, da upoznaju neke nove namirnice i steknu zdrave prehrambene navike, kako bi izbjegli bolesti današnjice koje su sve češće. Osim toga, naučiti će kako pomoći roditeljima te da je važno na kraju oprati suđe“, ispričala nam je voditeljica Mirna.

 

Ljetne radionice pravi su hit u gradu, a o tome govori podatak da 300 osnovnoškolaca raspoređeni u 24 grupe aktivno sudjeluju u 14 različitih programa. S odazivom je zadovoljna i ravnateljica Centra Sanda Puljiz Vidović.

 

Ljetne radionice za djecu - Centar za djecu, mlade i obitelj (6)

 

„Ovo ljeto je na raspolaganju  Plesna grupa, Likovna grupa, Rad u drvu, Ljetni engleski, Hobby art, Lutkarska radionica, Dramska radionica, Igre na otvorenom, Igraonica za osnovnoškolce, Igraonica za predškolce, Hokus pokus, Mali kuhari i Mali istraživači te novi program Mali izumitelji. Velikogorički osnovnoškolci provode svoje slobodno vrijeme kreativno, s novim prijateljima i uz stručno vodstvo“, priča nam Puljiz Vidović.

 

Ljetne radionice za djecu - Centar za djecu, mlade i obitelj (4)

 

S djecom na radionice dolaze roditelji, rodbina, djedovi i bake. Podršku unuci i unuku došla je dati Ružica Kolačević.

 

„Moj unuk Franko ide u ‘Male kuhare’ jer ga zanima kuhanje, a unuka Tea u ‘Igraonicu za predškolce’. Dobro je da iskoriste svoje slobodno vrijeme kako bi se igrali i naučili nešto novo, a ne da se samo nalaze pred kompjuterom“, kazala je Ružica.

 

Ljetne radionice za djecu - Centar za djecu, mlade i obitelj (5)

 

Dora je završila prvi razred Osnovne škole Jurja Habdelića i uživa na radionici ‘Mali kreativci’. Poslijepodne je izradila padobran i splav jer jako voli prirodu. Majka Jasna oduševljena je na kreativnosti svoje kćeri.

 

„Ovdje izrađuju ono što ne stignu tijekom godine i na dobar način iskoriste slobodno vrijeme. S druge strane radionica ih zvuče iz kuće i ovdje se druže sa svojim vršnjacima“, istaknula je Jasna.

 

Ljetne radionice za djecu - Centar za djecu, mlade i obitelj (10)

 

Ljetne radionice trajat će do 22. srpnja. Odvijaju se dvaput tjedno po dva školska sata, a Mali kuhari i triput tjedno. Dovoljno da na kraju steknu konkretnu vještinu koja će im kasnije u životu sigurno koristiti.

 

„To su znanja koja će im omogućiti da se u određenoj situaciji lakše snađu, sada i jednog dana kada odrastu. Konkretne vještine traže i poslodavci, a one se u školi na žalost ne uče. To na žalost moram reći da se u školi premalo razvija kreativnost, a previše na usvajanju činjenica“, dodaje ravnateljica Centra i psihologinja Puljiz Vidović, ističući kako su svi programi besplatni, što u Zagrebu u sličnim institucijama nije slučaj.

 

Galerija fotografija:

 


Dani Andautonije