Prijava

Vaša prijava

Hrvatice se prvi put pridružuju biciklijadi ‘Rapha Women’s 100’, cilj je u Buševcu


Na međunarodnoj biciklijadi ‘Rapha Women’s 100’ svake godine sudjeluje tisuće žena iz cijelog svijeta, a bicikliraju na isti dan. Prošle godine rutu dugu 100 kilometara vozilo je 8.000 žena iz 53 zemlje svijeta. Ove godine ‘Rapha Women’s 100’ pridružuju se i Hrvatice i to zahvaljujući Udruzi ‘Moj Buševec’. Biciklijada kreće u nedjelju s Budneka u 8 sati, a završava oko 18 sati u Buševcu.

 

“Treba se prijaviti na rapha@biciklijade.com do subote u 12 sati. Jako se veselim jer je već prijavljeno 73 djevojke iz svih dijelova. Jedna djevojka će čak u Slavoniji voziti sama svoju utrku jer ne može doći do Zagreba”, rekla je jedna od organizatorica Ksenija Kulić.

 

Staza po kojoj se vozi je ravničarska, ali asfalt je na mjestima loš pa organizatori preporučaju da se na utrku ne kreće biciklom s tankim gumama.

 

“Preporučamo da se ponese krema za sunčanje, sunčane naočale i voda. Biciklijada se ne odgađa u slučaju lošeg vremena. I važno je dodati da nema natjecateljski karakter, važno je da svi mogu odvoziti rutu. U cilju, na Trgu Seljačke sloge u Buševcu, poslije biciklijade će biti druženje. Prepričavat ćemo doživljaje s vožnje”, dodala je Kulić.