Prijava

Vaša prijava

Lucian Bura svjetski prvak iz Velike Gorice


Sportske novosti izdanje od 19. srpnja (utorak) donose na čitavoj 17. stranici reportažu pod naslovom KRALJEVI PIJESKA. Reprezentacija Hrvatske u rukometu na pijesku na svjetskom prvenstvu odigranom od 12. do 17. srpnja u Budimpešti osvojila je SVOJE DRUGO ZLATO! Za taj veliki uspjeh zaslužan je i 19-godišnji Lucian Bura rukometaš Gorice koji živi u Velikoj Gorici, bolje rečeno Plesu. Lucian je najmlađi igrač naše “repke” a uspjeli smo ga “dobiti” na piće i razgovor za cityportal iako se hitro spremao na odlazak na more.

Lucian Bura s reprezentacijom Hrvatske svjetski prvak u rukometu na pijesku.
Lucian Bura s reprezentacijom Hrvatske svjetski prvak u rukometu na pijesku.

“Idem se presretan sada dobro odmoriti u društvu djevojke Nike. Da bi se osvojilo svjetsko prvenstvo mora se zaista dobro potrošiti fizički ali i mentalno. Nije samo tako lako biti bolji od Omana, Katara, Ukrajine, Urugvaja, Australije, Španjolske, domaćina Mađarske i Brazila (sudjelovalo je 12 najboljih reprezentacija iz čitavog svijeta)” – kazao je uvodno Lucian Bura, ljevak na desnom krilu. “U Budimpešti je bilo fantastično. Sve reprezentacije bile su smještene u hotelu Danubius a mi smo svakom novom utakmicom rasli kvalitetom, htijenjem, kolektivnošću, požrtvovanjem… U završnici tribine su bile krcate a mi smo itekako znali proslaviti osvajanje zlata ponosni na medalje i ostale trofeje. Slijedeće godine u Umagu igramo na Europskom prvenstvu a ono je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za slijedeću svjetsku smotru” – ispričao je mladi Bura.

Visok skok Luciana.
Visok skok Luciana. Foto: Jozo Carabaja

Suigrači u reprezentaciji bili su mu Ivan Jurić, Ivan Dumenčić, Valentino Valentaković, Josip Šandrek, Zvonimir Đikić, Matej Semrem, David Henigman, Luka Bumbak, i Dario Begonja. Izbornik je Davor Rokavec, trener Igor Požega i fizioterapeut Matija Rajnović.

Atrakcija Bure.
Atrakcija Bure. Foto: Jozo Carabaja

“Pripreme je odradio i moj suigrač iz Gorice vratar Mislav Smolković (također stanovnik Velike Gorice) koji je moje godište ali nažalost nije putovao u Mađarsku. Meni je je ovo svjetsko prvenstvo bilo premijerno u seniorskoj “repki” i zbog toga sam još radosniji velikim uspjehom. Prije dvije godine debitirao sam u juniorskoj vrsti i eto upornošću uspio sam se popeti na tron. Hvala na podršci mojoj obitelji majci Danijeli, ocu Radoslavu, sestri Ivani i bratu Ivanu. Živimo u obiteljskoj kuči na Plesu a tata radi u Italiji dok brat u gradu (Gorici) ima teretanu” – otkrio je Lucian a onda se vratio malo u prošlost.

Lucian Bura u akciji.
Foto: Jozo Carabaja

“Rukomet u Gorici igram od svoje 9. godine. Trenirali su me Radomir Pašić Pajo, njegov sin Zoran Pašić, Mario Crnolatec i sada u seniorima Hrvoje Pekara. Sa seniorima treniram od svoje 15. godine” – predstavio se ukratko mladić visok 187 centimetara i težak 92 kilograma.

Lucian lijevo ljubi trofej.
Lucian lijevo ljubi trofej. Foto: Jozo Carabaja

“Čeka me školovanje na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu ali nastojati ću ne zapostaviti rukomet. Goricu čeka nova sezona u Premier ligi (10 najkvalitetnijih klubova u državi+Zagreb), na širem sam popisu reprezentativaca u svojem godištu u “normalnom” rukometu, tu su obaveze prema obitelji ali i Niki ha, ha… Gorica pripreme započinje 16. kolovoza, dan nakon Velike Gospe a veselim se već 3. kolu prvenstva kontra Rudara iz Samobora u kojem igraju moji suigrači iz reprezentacije. Bit će vatreno ha, ha” – spreman na šalu na kraju razgovora bio je Lucian Bura.

Reprezentativci prilikom intoniranja naše himne.
Reprezentativci prilikom intoniranja naše himne. Foto: Jozo Carabaja

Nismo ga željeli previše daviti jer naše prelijepo more ga je čekalo a vjerojatno i Nika. Poželimo mu na kraju da mu se ispune sve želje pa i one sportske. Igrati za veliki klub iz Pariza je danas još samo san ali tko zna jednog dana. Nadamo se tada novom razgovoru, jasno za Cityportal a možda tada i Sportske novosti.