Prijava

Vaša prijava

Svake godine na blagdan svete Ane u Velikoj Mlaki okupi se oko tisuću ljudi


Ove godine Dan Velike Mlake mještani će obilježiti 31. srpnja, što je prva nedjelja iza blagdana svete Ane, zaštitnice mjesta. Tom će prilikom Veliku Mlaku ispuniti niz društvenih i zabavnih sadržaja, a među njima i nastupi KUD-a Velika Mlaka, Plesnog ansambla Jasminke Podlejan iz Bukevja te grupe Luna.

 

„Prvo u nedjelju u 10,30 sati kreće iz čardaka iz Mjesnog ureda povorka sa svim zastavama udruga iz Velike Mlake, bandijerima i bubnjarima. Povorka ide do spomenika poginulim braniteljima kod ambulante, a nakon toga idemo na svetu misu“, rekao je Goran Krilčić, predsjednik Mjesnog odbora Velika Mlaka.

 

crkva sv. Barbare Velika Mlaka (1)

Osim toga, bit će postavljen i zabavni park za djecu, Udruga umirovljenika organizira turnir u beli, a posjetitelji će moći kušati hranu lokalnog ugostitelja ili se kod njega osvježiti pićem.

 

“Prije se Anino stalno obilježavalo, onda je bio prekid od nekih 20-ak ili 30-ak godina. Ove godine četvrti put zaredom obilježavamo taj dan i nadam se da će prijeći u tradiciju. Svaki put se okupi oko tisuću ljudi. Prve godine nas je to iznenadilo, pa smo druge i treće bili malo spremniji“, rekao je Goran Krilčić.