Prijava

Vaša prijava

Ministarstvo odobrilo programe obrazovanja Pučkog otvorenog učilišta


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica provedbu dvaju novih programa obrazovanja za odrasle – voditelj društvenog poduzeća i knjigovođa za društvena poduzeća. Riječ je o programima u okviru europskog projekta EDU VG PP PLUS, što ga provodi Učilište zajedno s partnerom Udrugom PET PLUS iz Zagreba.

 

“Radne skupine koje čine profesori, ekonomisti i pedagozi te poduzetnici s područja društvenog poduzetništva i knjigovodstva razvili su standard zanimanja i kvalifikacije te kurikulum za nova zanimanja, a napisali su i priručnike prilagođene polaznicima programa. U tijeku su razgovori s kandidatima prijavljenima za edukaciju, a radi se o dugotrajno nezaposlenim osobama evidentiranim na burzi rada te o bivšim ovisnicima i osobama iz postpenalnog sustava”, kažu iz Pučkog otvorenog učilišta.

 

Nastava za polaznike počinje 22. kolovoza, a trajat će do kraja listopada. U 170 sati polaznici će kroz teoriju i vježbe steći nova konkurentna zanimanja kakvih na našem tržištu rada još nema.

 

Projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna financira Europski socijali fond s 94% iznosa, a ostatak sredstava osigurava Učilište.