Prijava

Vaša prijava

Kuče preuzelo vodeću poziciju, utakmica ženskih ekipa oduševila


Ribnica je bila jučer odličan domaćin 7. kola Malonogometne lige Turopolja i Posavine na travnatom igralištu u Čičkoj Poljani, prije tjedan dana odgođenog kola zbog najave lošeg vremena (kiša). Jučerašnja događanja protkana su mnogim zanimljivostima, pala je, vjerojatno, četiri kola prije kraja i odluka o konačnom pobjedniku drugog izdanja lige, oduševila je utakmica ženskih ekipa, suđenje je bilo vrlo dobro, ponašanje momčadi korektno, popratni sadržaji natjecanja uobičajeno dobri.

 

MNL Turopolja i Posavine, 7. kolo (10)

U uvodnoj utakmici Ribnica nije opravdala ulogu favorita i Orle je zasluženo došlo do boda. Sastavi Lazine i Čiča I. imali su u svojim redovima oca i sina, Šanteke (Lazina) i Filipoviće (Čiče I.). Uspješniji su bili Filipovići, jer je otac kao golman samo jednom svladan, a sin Bruno (inače školovani vratar) je s dva pogotka donio pobjedu svojoj momčadi. Drnek je protiv Donjeg Podotočja konačno dočekao slast pobjede efektnim pogotkom Nikice Dragojevića (predsjednik DVD-a Drnek), a najviše su se radovali braća Kučan (momčad Drnka je kompletno sastavljena od članova DVD-a Drnek). Strmec je bio lak zalogaj za Bukevje, za razigranog Šestoka i efikasnog Kovača (s tri pogotka strijelac dana).

MNL Turopolja i Posavine, 7. kolo (12)

Derbi kola (i lige)

Sraz do ovog kola vodeće Čičke Poljane i drugoplasiranih Kuča bio je ne samo derbi kola, nego vjerojatno i kompletne lige. Sastav Kuča (Zagorac, I.Berković, M.Čunčić, I.Hajduk, P.Milatović, V.Lučić, Fabijančić, Bušić, Radilović, Krstić; voditelji Trputec i Banić) je s poznatim i priznatim nogometnim imenima slovio kao izraziti favorit. Međutim, Poljana nije u prvom poluvremenu bila impresionirana i imala je svoje prigode. Kada je Igor Hajduk u drugom dijelu doveo Kuče u vodstvo, suparnik je kleknuo. Drugi pogodak Kuča bila je majstorija Pere Milatovića, koji je nakon lažnjaka i ”bicikla” povrh glave vratara zakucao loptu pod gredu, a nešto kasnije je svojim drugim pogotkom riješio pitanje pobjednika. Počasni zgoditak Poljana je zabila iz penala u posljednjim sekundama susreta. Pobjedom je Kuče preuzelo vodeću poziciju i u posljednja četiri kola bi to trebala i potvrditi, redom igra protiv Drnka, Donjeg Podotočja, Strmca i Čiča II.

Čička Poljana - izgubila vodeću poziciju
Čička Poljana – izgubila vodeću poziciju

 

Ženske čarolije

Na kraju dana odigrana je revijalna utakmica ženskih ekipa Lazine i Ribnice, kao premijerni susret sa željom da se takvi susreti igraju češće. Ekipa Lazine bila je nešto iskusnija (u sastavu su bile mama i kćer Filo), dok je Ribnica bila mladalački poletnija. Ribnica nije mogla računati na Elizabetu Stipetić koja je na posljednjem (izbornom) treningu ozlijeđena (dobila je lakat u rebra). Nepotvrđene glasine kažu da ju je iz kadra izbacila (laktom) konkurentica za isto mjesto u postavi. Inače, Beti je u nogometnim krugovima poznata kao ”Plava strijela” iz povijesnih utakmica ekipa RVG-a i političarki SDP-a od prije jednog desetljeća na malonogometnim turnirima HVIDR-a.

MNL Turopolja i Posavine, 7. kolo (19)

U prvom dijelu revijalne utakmice Ribnica je izgledala bolje i u završnici prvog dijela imala je sjajnu prigodu za vodstvo. Naime, stoper Lazine, visoka i silno simpatična Željka Mačak Šafranko je visoku loptu s obje ruke odbila u polje, iako nije bila golmanica. Sudac Bratković dosudio je kazneni udarac, ali nije isključio neopreznu Mačku, valjda je to bilo slobodno sudačko uvjerenje. Najstrožu kaznu sa 7m izvela je Kristina i pogodila vratnicu! Nakon promjene strana Lazina se naglo probudila i u brzom kontranapadu Klaudija Filo je pogodila mrežu za vodstvo i pobjedu. Eksplozija oduševljenja u taboru navijača Lazine, a tata Filo je skakao do vrha suncobrana. Povjerenik Lige Jakov Marković je obje ekipe za prikazanu predstavu nagradio prigodnim medaljama i sve redom izljubio (na kraju je kazao da bi ženske ekipe trebale biti brojnije!). Presretna Mačak Šafranko je s pomalo suznim očima priznala: – Ovo mi je prva medalja u životu!

MNL Turopolja i Posavine, 7. kolo (15)

Sve utakmice sudili su suci Nogometnog središta Velika Gorica N. Šimunović, T. Čunčić i Bratković. Posjeta je bila prema očekivanju, konzumacija pića i jela, kao i uvijek, iznad prosjeka. Danas su na programu utakmice 8. kola na igralištu u Bukevju.

Kuče - pobjednik u derbi susretu
Kuče – pobjednik u derbi susretu

Rezultati, 7. kolo
Ribnica – Orle 1:1 (Vrbančić/Breščaković), Lazina – Čiče I. 1:2 (Filo / B.Filipović 2), Čička Poljana – Kuče 1:3 (/ Milatović 2, I.Hajduk), Drnek – Donje Podotočje 1:0 (Dragojević), Strmec – Bukevje 0:5 (Kovač 3, Augustinović, Šestok), Jagodno – Čiče II. odgođeno.

 
Revijalna utakmica ženskih ekipa
Lazina – Ribnica 1:0 (Klaudija Filo).

 

galerija fotografija