Prijava

Vaša prijava

Slučaj ‘Kradljivac pasa’ dobio tužan epilog: Moj Bigi je ubijen, nadam se da će policija pronaći ubojicu!


U Lazini Čičkoj prekinuta je potraga za trogodišnjim biglom. Jutros je pronađen mrtav uz šumu, na kraju sela. Bigija je ugledao čovjek koji se šetao sa svojim psom. Odmah mu je bilo jasno o čemu se radi. Auto ga nije pregazio jer cesta nije u blizini. Vlasnica Suzana Cujan je u šoku, kao i cijela njezina obitelj. Za psa kažu da je bio velika maza i svi su ga voljeli.

pas Bigi
Bigi/foto: privatna kolekcija

Prije samo četiri dana upozorili smo na nestanak bigla, ali i na sumnju da se pojavio kradljivac pasa, s obzirom da je u posljednje vrijeme na području Lazine Čičke, Ribnice, Črnkovca i Novog Čiča nestalo više pasa. A da je situacija ozbiljna, govori i današnji događaj. Mjesto na kojem je pronađen usmrćen Bigi već je više puta pretraženo u proteklih 12 dana, od kada je pas nestao. Za sada nije poznato je li ubijen na licu mjesta ili je naknadno doveden.

 

Moj Bigi je ubijen, nadam se da će policija pronaći ubojicu. Policiji ću prijaviti krađu i ubojstvo psa. Više ljudi mi je reklo da su i sami vidjeli tog čovjeka u kaubojskoj kravati i niskim čizmama kaubojkama. On je više puta u protekle dvije i pol godine dozivao psa u svoj auto, a jednom mi je rekao kako ima kujicu koja se tjera te da bi želio mog psa radi parenja. Je li ga on i ubio ne mogu tvrditi jer za to nemam dokaze”, kaže Suzana Cujan.

 

Da je to i želio, kradljivac ili eventualno kupac niti nije mogao zadržati Bigija, a da se za otmicu ne dozna. Kako je pas čipiran, veterinari bi prije ili kasnije otkrili da je ukraden jer su im poznati podaci njegove prave vlasnice.