Prijava

Vaša prijava

Rukometaši Gorice krenuli s pripremama


Jučer su na atletskom poligonu Gradskog stadiona otpočele pripreme HRK Gorica (Premijer liga) na koje su se odazvali skoro svi igrači, a nazočni su bili i predsjednik kluba Neven Karas s članovima klupske uprave. Okupljenim rukometašima trener Hrvoje Pekera obrazložio je smjernice pripremnog razdoblja koje će trajati 6 tjedana. U prvom tjednu treninzi će se odvijati dva puta dnevno, a u drugom će se raditi tako da će svakodnevno jedan trening biti apsolviran na otvorenom, a drugi u Gradskoj sportskoj dvorani. Iza toga slijedi profiliranje sastava i uigravanje novih varijanti, jer nova rukometna pravila naprosto iniciraju i neke nove opcije.

 

HRK Gorica-pripreme (1)

O kadrovskim novostima trener Pekera je kazao: – Ivan Laljek, koji je u klubu proveo cijelo desetljeće i stekao zavidnu afirmaciju, prešao je u redove Varaždina 1930 vjerujući da je to za njega nova prigoda za pomak u karijeri. Njegov odlazak nije iznenađenje, jer realno je bilo očekivati da će nas, u ovom prijelaznom roku, napustiti neki od naših vodećih igrača (Laljek, Domagoj Ferenčina, Tomislav Sladoljev). U našem igračkom kadru nova imena su: Davor Čavar (igra na Laljekovoj poziciji), Ivan Matić (oba Medvešćak), Karlo Grgurić (Požega, juniorski reprezentativac) i Toni Škember (RK Čelik-Junior, Zenica, BiH), juniorski reprezentativac BiH-a.

 

Trener Hrvoje
Trener Hrvoje

Početak prvenstva je 24. rujna (Metalac, Zagreb), nastavio je Pekera, a u planu je odigravanje sedam utakmica. Prva je 27. kolovoza, suparnik nam je u Velikoj Gorici jedna kineska selekcija i vjerujem da će i taj susret biti jednako atraktivan kao i onaj kada smo pretprošle godine ugostili reprezentaciju Gabona. Na početku priprema nema Filipa Krstanovića (inozemstvo), ali on je u punom pogonu, jer je u srpnju i početkom ovog mjeseca odradio planiranu kvotu treninga. Josip Dijanić je trenutno odsutan zbog poslovnih obveza.

 

HRK Gorica-pripreme (3)

Na pitanje da li će očuvanje prvoligaškog statusa biti teže ostvariti zbog ”zgusnute” premijerligaške kvalitete (Liga broji 10 umjesto 14 klubova), trener Pekera pomalo iznenađujuće odgovara: – Neće biti bitnije razlike, jer su u prošlom prvenstvu četiri posljednjeplasirana kluba rano izgubili realne šanse da ostanu u Premijer ligi, tako da će i u novom prvenstvu klubovi imati sličnu situaciju. Bit će to žestoka borba za ostanak i sve se opet može rasplesti u samo dva boda. U vođenju momčadi i dalje će uz mene biti sportski direktor Drago Kovačević i koordinator selekcija mladeži Marinko Karavanić.

 

galerija fotografija

HRK Gorica-pripreme (1)
HRK Gorica-pripreme (2)
HRK Gorica-pripreme (3)
HRK Gorica-pripreme (4)
HRK Gorica-pripreme (5)
HRK Gorica-pripreme (6)
HRK Gorica-pripreme (7)
HRK Gorica-pripreme (8)
HRK Gorica-pripreme (9)
Trener Hrvoje