Prijava

Vaša prijava

Uspješan velikogorički nogometni kamp za najmlađe nogometaše


Četvrti po redu velikogorički nogometni kamp za početnike (2006. i 2007. godište) održan je u vremenskom razdoblju od 17. – 20. kolovoza 2016. godine, na igralištima Nogometnih klubova u Lukavcu, Lomnici, Meštrice u Gornjoj Lomnici i Turopolju.

Nogometni kamp (6)

Kako kaže jedan od organizatora kampa instruktor nogometa pri Nogometnom središtu Velika Gorica Stjepan Grđan osnovni ciljevi takvog okupljanja su prezentacija Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, prezentacija stručnih stožera selekcija NSVG, edukacija velikogoričkih trenera i trenutne sposobnosti i znanja mladih nogometaša i nogometašica. Uz Grđana u stručnom stožeru kampa bili su također nogometni treneri Biljan, Žitnik, Radočaj, Vidak, Bašić, Harambašić, Kvakan, i Ivan Grđan koji su najmlađima ponudili uz vježbe za razvoj motoričkih sposobnosti i tehničko-taktičke vježbe iz nogometa i igre iz drugih sportova. Na nogometnom kampu sudjelovalo je 85 malih nogometaša i tri nogometašice.

 

stjepan grđan
Stjepan Grđan

U osvrtu na četverodnevno druženje Stjepan Grđan je zadovoljan, ali ne u potpunosti: “Djeca, ali i roditelji bili su oduševljeni organizacijom, kvalitetnim radom trenera, programskim sadržajima, a na kraju priče ZŠU grada Velike Gorice kao glavni sponzor i pokrovitelj kampa osigurala je svim sudionicima diplome, trenerima i domaćinima kampa reklamne dresove, a klubovi domaćini kampa na dar su dobili torbu sa 10 nogometnih lopti. Nažalost većina klubova nije prepoznala vrijednosti ovog kampa i zakinuta su djeca u igri, druženju, sklapanju novih prijateljstava, te prepoznavanja vlastitih vrijednosti i nogometnih znanja. Velikogorički nogometni kamp razlikuje se od klupskih trenažnih aktivnosti po sadržaju, broju trenera, broju športaša i organizacijskom obliku rada. Moramo posebno naglasiti da je velikogorički kamp besplatan za sportaše, a toga nema nigdje u regiji. Treneri su mogli kamp iskoristiti kao klupski trening, ali i vidjeti 32 vježbe različitih sadržaja koji mogu koristiti u dvogodišnjem ciklusu i dobiti sve programske sadržaje u pisanom obliku i zbog toga zabrinjava loš odaziv klupskih trenera, jer jedan od ciljeva kampa je i edukacija trenera. Važna činjenica da je velikogorički nogometni kamp prepoznao i Hrvatski nogometni savez, te je kroz Nogometnu akademiju uvrstio kamp u svoj program aktivnosti i polaznici nogometne akademija za zvanje trenera UEFA A i UEFA B mogli su odraditi trenažnu praksu u sklopu kampa i 6 trenera polaznika nogometne akademije aktivno su sudjelovali u realizaciji kampa.”

 

galerija fotografija

Nogometni kamp (1)
Nogometni kamp (2)
Nogometni kamp (3)
Nogometni kamp (4)
Nogometni kamp (5)
Nogometni kamp (6)
stjepan grđan