Prijava

Vaša prijava

Prijatelji, rodbina i kumovi okupljaju se u Donjoj Lomnici na Bartolovskom proštenju


Jedno od četiri najveća gorička naselja, Donja Lomnica, u subotu i nedjelju obilježava Dan mjesta čiji je zaštitnik sv. Bartol.

 

“Od jučer su počele mise trodnevnice u župnoj crkvi Sveta tri kralja koje traju do subote. U 18,30 sati u subotu je misa na kojoj će biti naš DVD, KUD Nova Zora i Mjesni odbor. Nakon toga, položit ćemo vijence i zapaliti svijeće poginulim braniteljima Domovinskog rata”, rekao je Milivoj Dijanežević, predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica.

 

DONJA LOMNICA 2015 (6)

 

Službeni dio završava u 20 sati svečanom sjednicom Mjesnog odbora uz prigodni program KUD-a Nova Zora i njihovih gostiju, KUD-a Mladost iz Odre. Idući dan rezerviran je za zabavu, a misa u 11 sati početak je Bartolovskog proštenja. Nakon toga slijedi cjelodnevni nogometni program svih uzrasta djece na starom nogometnom igralištu, dok će na novom biti utakmica seniora. Bartolovo u Donjoj Lomnici završit će zabavom na starom nogometnom igralištu.

 

“Naši Lomničani, osim što su vrijedni na svojim radnim mjestima, aktivni su i u društvenom životu mjesta. Sve naše udruge i društva sudjeluju u organizaciji Dana mjesta. Bartolovo je nadaleko poznato i okuplja puno ljudi. Dolaze prijatelji, rodbina i kumovi svih naših mještana tako da bude jako puno ljudi”, kaže Dijanežević.