Prijava

Vaša prijava

Dovršena spojna cesta Đurište – Kolodvorska u Vrbovcu


Nakon više od tri godine dovršena je spojna cesta Đurište – Kolodvorska u Vrbovcu. Nova prometnica postaje nova žila kucavica grada. Ona ujedno što skraćuje put ima i gospodarsku važnost jer povezuje postojeću industrijsku zonu i novu gospodarsku zonu „Poduzetnik“ sa željezničkom stanicom. Istodobno ta je prometnica i spoj prema vrbovečkoj zaobilaznici.
Cesta širine šest metara  dugačka je 1 860 metara te sadrži sve važne elemente, od odvodnje do pješačkog nogostupa.

 

Ukupna vrijednost investicije je 5 milijuna kuna, a sredstva za izgradnju uz Grad Vrbovec, osigurali su Ministarstvo regionalnog razvoja i Zagrebačka županija koja je izdvojila oko 3 milijuna i 400 tisuća kuna. Svečanom otvorenju prometnice, uz brojne uvažene goste, nazočio je župan Stjepan Kožić.

 

„Ova investicija osim što je bitna za same građane, važna je i za poduzetnike jer prolazi kroz tri poduzetničke zone, a svi oni koji se nalaze tamo ili će u budućnosti graditi svoje proizvodne pogone osjetit će kvalitetu ove prometnice. – istaknuo je župan Kožić.

 

Spomenimo da su počeli i radovi na izgradnji drugog kolosijeka na željezničkoj pruzi Dugo Selo – Vrbovec – Križevci. Radi se o jednom od većih projekata na području prometne infrastrukture u Hrvatskoj u iznosu od 200 milijuna eura, a koji se ujedno financira i sredstvima Europske unije.