Prijava

Vaša prijava

DSŽ: “Muške politike su nas dovele na prosjački štap, samo žene mogu potaknuti stvaranje i zajedništvo”


Svoj program i kandidate za VI izbornu jedinicu danas je na goričkom Tržnom centru predstavila Demokratska stranka žena.

 

“Na izbore izlazimo pod sloganom ‘Pravo i pravda’ i na listi imamo 60 posto žena. U našem društvu žene nisu ravnopravne, počevši od radne sredina, stigmatizirane su, a nažalost zlostavljane su i u svojim obiteljima. Politike koje su se vodile ovih 20 godina su katastrofalne, promašene i rezultirale su dužničkim ropstvom i prosjačkim štapom građana. To su bile muške politike i samo žene svojim djelovanjem mogu potaknuti da se strasti smire i da se politika uništavanja zamijeni politikom stvaranja i zajedništva”, istaknula je predsjednica stranke Marija Jelinčić.

 

Demokratska stranka žena zalaže se, između ostaloga, za osnivanje investicijskog fonda za nezaposlene iz kojeg bi se beskamatno kreditiralo malo i srednje poduzetništvo, uz uvjet zapošljavanja radnika.

 

“Meni je najvažnije zalagati se za nezaposlene i mlade. Najviše da mladi više ne odlaze iz zemlje, već da ovdje pronađu posao i to onakav kakvim bi bili zadovoljni. Također, majke s malom djecom bi trebale imati dulji porodiljni i veće naknade”, naglasila je nositeljica liste  VI izborne jedinice Snježana Topić.

 

Galerija fotografija