Prijava

Vaša prijava

FOTO Donja Lomnica slavi Bartolovo, a ponosni su na sve što su do sada napravili


Svečanom misom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za poginule branitelje te svečanom sjednicom Mjesnog odbora, Donja Lomnica obilježila je jučer prvi dan svoje proslave Bartolova, Dana mjesta Donja Lomnica.

 

“Ponosimo se svojim nadaleko poznatim građevinama, ali sve one bile bi siromašne da nema ljudi, da nema naših dragih Lomničana koji daju dušu ovome mjestu. A ti naši Lomničani, osim što su vrijedni na svojim radnim mjestima, vode bogat društven život”, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica Milivoj Dijanežević.

 

Donja Lomnica (1)

 

Prisjetili su se na sjednici koliko su toga napravili, utvrdili kako još moraju poraditi na asfaltiranju nogostupa i pješačkih staza, ali i kupnji zemljišta ispred Društvenog doma kako bi tu napravili centar mjesta. Još jedna važna investicija biti će kupnja i obnavljanje Vile Bedeković. Asfalitranje i uređenje ulica, kanalizacija, kanal za oborinske vode, telefonska mreža, uređenje Društvenog doma i uređenje novog nogometnog igrališta završeni su projekti na koje su Lomničani izuzetno ponosni.

 

Napredak u svakom pogledu

 

“Mislim da smo u Donjoj Lomnici na dobrom putu i da se rezultati vide. Nisu to rezultati samo gradonačelnika i rezultati samo ovog gradonačelnika. To su rezultati svih vrijednih Lomničana, a zahvaljujem i onima koji nisu društveno aktivni, ali ih uvijek negdje vidim i daju konstruktivne kritike koje nas usmjeravaju. Ovo su rezultati i svih onih koji su započeli projekte prije nas, jer mnogi ovi projekti traju više od dva mandata. Zato mi je drago da među vama vidim i neke koji ste započeli projekte i imali ste viziju, jedan od njih je i moj kolega Beus Richemberg”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Donja Lomnica - Barišić - Beus Richemberg - Dijanežević - Ačkar

 

Na svečanoj sjednici mještani su premijerno vidjeli i novu koreografiju ‘Turopolja’ u izvedbi KUD-a Nova Zora, ali i nastup gostiju, KUD-a Odra.

 

Danas je mjesto u znaku Bartolovskog proštenja i cjelodnevnog nogometnog programa na starom dječjem igralištu.

 

Galerija fotografija