Prijava

Vaša prijava

Selničani: “Uskoro će se ovdje bolje živjeti nego u centru Gorice”


Dan mjesta Selnica jučer se slavio do kasno u noć. Okupilo se oko 200 mještana, a predsjednik Mjesnog odbora Mate Ćorić kaže kako svake godine dolazi sve više ljudi. Uskoro će, kaže, to postati tradicija.

 

“Odnosi među ljudima su jako dobri. Slažemo se i družimo, ali ne samo kad je Dan mjesta. Stalno se družimo. Mladi se okupljaju tu na igralištu. I svi se skupa družimo, i mi stariji s mladeži. Lijepo je ovdje živjeti. Obilaznica nas je spasila, voda nam je prošla, sad će i kanalizacija i očekujem da će nam biti bolje nego u samom centru Gorice“, rekao je Marko Bilić iz Selnice.

 

Četvrtu godinu zaredom mještani slave Dan Selnice, a i ovogodišnji su organizirali iz kontejnera jer upravo je tamo trenutno smješten Mjesni odbor. Privremeno je to rješenje dok ne dobiju građevinsku dozvolu što će, nadaju se, biti uskoro.

 

“Naše mjesto u posljednjih 15-ak godina je jako napredovalo. Sva ova naselja koja gravitiraju Župi Šćitarjevo su bila svojevrsno slijepo crijevo i nije se ništa ulagalo. Zahvaljujući gradonačelniku Draženu Barišiću koji je već u prvom mandatu imao senzibiliteta za naša naselja, počela su ulaganja”, objasnio je Mato Ćorić i dodao kako trenutno rade na projektu izgradnje dječjeg vrtića, prostorija Mjesnog odbora i multifunkcionalne dvorane.

 

“Pripremamo i sanjkalište koje ćemo napraviti za klince, tako da ćemo pored Sljemena i mi u Turopolju imati svoje sanjkalište”, otkrio je Ćorić.

 

Galerija fotografija