Prijava

Vaša prijava

Na 14. Sportskom natjecanju branitelja Zagrebačke županije sudjelovalo 386 natjecatelja


Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Zagrebačke županije u Vrbovcu je jučer organizirala 14. Sportsko natjecanje hrvatskih branitelja. U malom nogometu, potezanju konopa, stolnom tenisu, šahu, streljaštvu, pikadu, kuglanju i boćanju natjecalo se ukupno 386 branitelja.

 

“Prošlo je od Domovinskog rata već 25 godina, ali emocije su još uvijek prisutne i mi se s dužnim poštovanjem odužujemo svake godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svojim poginulim ratnim kolegama”, rekao je Zvonko Marić, predsjednik UDVDR-a Zagrebačke županije, na polaganju vijenaca ispred spomen-obilježja ‘Hrvatska kocka’ u Vrbovcu.

 

branitelji 4

 

“Smatram da ključne braniteljske probleme treba rješavati Ministarstvo, a jedinice lokalne i područne samouprave u tom procesu pružaju podršku, koliko mogu. Prije nekoliko godina osnovali smo Odbor za hrvatske branitelje, u kojemu su predstavnici većine braniteljskih udruga s područja županije. Važno je čuti njihova razmišljanja, znati što traže i očekuju od Županije”, rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović, kojemu je tom prilikom UDVDR-a za dugogodišnju uspješnu suradnju i nesebičnu pomoć u realizaciji projekata za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji uručila plaketu.

 

Na natjecanje stigla i dva autobusa Goričana

 

Za svaku od disciplina svoj doprinos dale su i goričke braniteljske udruge, i to Udruga Nezavisni dragovoljaci hrvatski, podružnice Velika Gorica i Kravarsko te gorička podružnica Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

 

branitelji 5

 

“Natjecanje je bitno, ali nije bitan rezultat. Bitno je da se okupimo i družimo jer život ide svojim smjerom, a ovo je prilika da se vidimo i da vidimo neke prijatelje nakon dugog vremena”, kaže Željko Cesarec, predsjednik županijske udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski.

 

“Ove igre nam jako puno znače jer nas uvažavaju i smatraju nas jednakima sebi. Kroz sport i rekreaciju se i družimo i jako nam je lijepo. Sudjelovale smo u pikadu i osvojile treće mjesto”, rekla je Biserka Stepanić, predsjednica Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata, podružnica Velika Gorica.

 

branitelji

 


Kod čvora Kosnica sudar triju vozila

Ukrali novčanik starici (85)