Prijava

Vaša prijava

Međunarodna zračna luka Zagreb i Centar za odgoj i obrazovanje potpisali Povelju prijateljstva


Međunarodna zračna luka Zagreb i Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica danas su potpisali Povelju o međusobnoj suradnji i prijateljstvu. Poseban naglasak je stavljen na suradnju koja je usmjerena na podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama na području Velike Gorice.
&nbsp:
Član Uprave Međunarodne zračne luke, David Gabelica, objasnio je odakle ideja za ovom inicijativom:

&nbsp:

U svim modernim tvrtkama kriterij uspjeha nije više isključivo novac, nego se on više bazira na nekim analitičkim činjenicama. Jedna od njih je i uspjeh da se uspostavi dobar odnos s lokalnom zajednicom, jer mi smo dio lokalne zajednice. Većina naših djelatnika stanuje i boravi unutar Velike Gorice, tako da je nama bilo prirodno, i jedan od naših kriterija uspjeha jest da se uspješni integriramo u lokalnu zajednicu i uspješno surađivati s njima.

&nbsp:

Tom su prilikom Centru za odgoj i obrazovanje darovali 16 tisuća kuna vrijedan digitalni logopedski set za potrebe provođenja logopedskih vježbi. Zadovoljan ovom suradnjom je i ravnatelj Centra Zvonko Katalinić koji ističe kako su dosad koristili logopedski set star 50 godina.

&nbsp:

Centar za odgoj i obrazovanje - Dražen Barišić - Lidia Capković Martinek - David Gabelica - Zvonko Katalinić

&nbsp:

Ovo je jedan od najmodernijih logopedskih setova koji će u rehabilitaciji svakodnevno pomagati ne samo našoj djeci, našim korisnicima, nego i djeci koja dolaze ovdje iz redovnog sustava na rehabilitaciju. Ali ovo je samo dio stvari koje su realizirane dogovorom između Međunarodne zračne luke Zagreb koji su prepoznali naše ideje, naše projekte a sve u korist podizanja standarda kvalitete života i rada naše djece.
&nbsp:
Trenutno u Centru boravi oko 80-ero djece, ali isto ih toliko svakodnevno dolazi iz redovnog sustava obrazovanja na psiho-socijalnu pomoć i rehabilitaciju.

&nbsp:

Centar za odgoj i obrazovanje - Zvonko Katalinić - David Gabelica

&nbsp:

“Mi zasad imamo četiri logopeda koji će se izmjenjivati jer to je uređaj koji je prenosiv tako da će moći služiti i na drugoj lokaciji i u drugim prostorijama koji su ovdje. To je moderan digitaliziran način ispitivanja korekcije sluha, govora i sve što ulazi u poremećaj učenja, čitanja, pisanja, disleksije i slično.” – dodaje Katalinić.

&nbsp:

Potpisivanju Povelje nazočio je i gradonačelnik Dražen Barišić.
&nbsp:
Ovo pokazuje veliku humanost najveće tvrtke na našem području, a to je Međunarodna zračna luka Zagreb “dr. Franjo Tuđman”. Danas su predstavnici, g. Gabelica, donijeli vrlo vrijedan poklon koji je, nažalost, sve potrebniji u svim društvima pa tako i u visoko urbanom društvu kao što je Velika Gorica. To je potrebno i gradu, ali i Centru za odgoj i obrazovanje i velika humanost sa jedne strane, te dobar i kvalitetan rad i suradnja s druge strane.

&nbsp: