Prijava

Vaša prijava

Živimo zdravo i aktivno


Velikogorička Zajednica sportskih udruga i gradska Turistička zajednica organiziraju u nedjelju sportsko ekološku manifestaciju Živimo zdravo i aktivno.  Turistička zajednica u okviru svojih zadaća poticanja, organiziranja i provođenja akcija u cilju očuvanja turističkog prostora i zaštite prirodnog okoliša potiče građane na aktivan život i boravak u prirodi. Ljepotu našeg Turopolja najlakše ćemo očuvati svakodnevnim boravkom u prirodi i odgovornim ponašanjem prema  ljepoti koju smo naslijedili. – kažu iz Turističke.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice je partner u ostvarivanju zajedničkog cilja. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić ističe da događanja počinju u 10 sati. Na prostoru kod Pučkog otvorenog učilišta će biti prezentirane sportske aktivnosti koje se provode u dvoranama tijekom zimskog perioda.

živimo zdravo i aktivno

Nakon zajedničkog zagrijavanja, planiran je odlazak u Vukomeričke Gorice na pješačko poučnu stazu Šumarica.

Pješačka poučna staza Šumarica duga je oko 9 kilometara, povezuje vrh Lakovica u selu Kozjača s lugarnicom Hrvatskih šuma na Krušaku. Trasirana je i označena 2010. godine zajedničkim snagama Grada Velike Gorice, Hrvatskih šuma, Planinarskog društva Velika Gorica i Turističke zajednice grada Velike Gorice.  Staza prolazi većim djelom već uhodanim šumskim i kolnim putovima, dok je manji dio kroz šumu,  rekreativna je, bez velikih visinskih razlika i laganim hodom se prođe za oko dva i pol  sata.

Polazak autobusa je u 12 sati ispred Pučkog učilišta, a povratak s Krušaka je predviđen u 17 sati. Zainteresirani se ne moraju prethodno prijaviti, a u slučaju većeg interesa građana autobus će vratiti po ostale putnike.