Prijava

Vaša prijava

Opljačkana zlatarnica Prahir, odvijala se potjera na ulici kao u filmovima, a sve su snimile kamere


Pljačka kakvu gledamo u filmovima odvijala se sinoć na Zagrebačkoj ulici, u strogom centru Gorice. U 19,45 sati, kada se djelatnica zlatarnice Prahir polako pripremala na zatvaranje, upala su dvojica pljačkaša. Bili su maskirani i počeli prijetiti pištoljem. I dok su već uzimali vrijedan nakit, hrabra djelatnica uspjela se sabrati i aktivirati tihi alarm, koji je odmah o svemu obavijestio vlasnika, a on nazvao policiju.

 

Pljačkaši su, međutim, već prikupili dovoljnu količinu plijena, sjeli na skuter i pobjegli. Policija je u međuvremenu krenula u potjeru za njima, u čemu su pomogli i gosti obližnjeg kafića koji su uočili odbjegle razbojnike. Ubrzo je jedan pljačkaš uhićen, a kako doznajemo, policija je kod njega zatekla ukradeni nakit vrijedan više desetaka tisuća kuna. U tijeku je policijski očevid i inventura, u kojoj će se utvrditi je li uistinu sve pronađeno.

 

“Na sreću sve je dobro prošlo i nitko nije ozlijeđen. Djelatnica je reagirala brzo, baš kao i policija. Pomogli su nam i ljudi iz kafića, koji su policiji govorili u kojem smjeru trebaju ići u potjeru. Njih su obavijestile prolaznice koje su primijetile krađu. Cijelu pljačku i same počinitelje snimile su naše kamere“, ispričao nam je vlasnik Tomislav Prahir.

 

Kriminalist Niko Kuzmanović kaže kako je u tijeku kriminalističko istraživanje te da je ukraden nakit velike vrijednosti.