Prijava

Vaša prijava

Lekenički HSS: Zbog Beljaka prvi puta nećemo na mjesne izbore


Općinsko Vijeće Općine Lekenik donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za Vijeće Mjesnih odbora koji će se održati za točno mjesec dana, 23. listopada. Na njima, međutim, prvi puta neće sudjelovati lekenički HSS, iako vlast u toj Općini obnaša već četvrti mandat.

 

„Uslijed nezakonitih i protustatutarnih odluka predsjednika stranke Kreše Beljaka koji je suspendirao većinu članova u Općinskoj organizaciji Lekenik,  suspendirani članovi  stranke nisu u mogućnosti kandidirati se na navedenim izborima niti biti izabrani u tijela mjesnih vlasti“, kažu iz HSS-a općine Lekenik.

 

nacelnik-opcine-ivica-perovic

Njegov dugogodišnji predsjednik, ujedno i čelnik Općine Lekenik Ivica Perović, kao i delegati Općinske organizacije HSS-a općine Lekenik, na Glavnoj skupštini HSS-a zaprimili su Odluku predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, o privremenom udaljenju iz članstva stranke. Beljak ih optužuje da nisu sudjelovali u parlamentarnoj kampanji niti osigurali dovoljan broj preferencijalnih glasova za Željka Lenarta, za što kažu da ne odgovara istini.

 

„Svi suspendirani dugogodišnji članovi Hrvatske seljačke stranke, ujedno su i delegati na Glavnoj skupštini HSS-a te je to razlog zašto su udaljeni iz članstva stranke kako bi ih se onemogućilo da sudjeluju u unutarstranačkim izborima te da biraju i budu birani. Obzirom da su svi navedeni aktivno sudjelovali u izbornoj promidžbi kako Narodne koalicije, tako i kandidata HSS-a za Hrvatski sabor iz Sisačko-moslavačke županije Željka Lenarta, jedino što se može zaključiti nakon ovakvog poteza Kreše Beljaka jest da je riječ o političkoj eliminaciji neistomišljenika“, kažu iz lekeničkog HSS-a, pozivajući Beljaka da povuče sve suspenzije i omogući njihovim članovima sudjelovanje na mjesnim izborima te da osigura poštene unutarstranačke izbore.