Prijava

Vaša prijava

Nikola Brajko kao i Udarnik igra(ju) sve bolje


Kažu da nije vijest ako pas ugrize čovjeka već obrnuto. Isto tako više nije vijest da je Udarnik u prvenstvu pobjedio. Ide to pod normalno jer Kurilovčani su zaredali sedam rundi i u svakoj su slavili novi nokaut suparnika. Impresivna je to serija uz gol razliku 23:1! Za jedini primljeni gol, više su zaslužni sami udarnici (trenutak neozbiljnosti) no napadač Mladosti iz Zaboka Belanović u 4. kolu doma (5:1), što je u tom trenutku ozbiljno naljutilo vratara Domagoja Kranjčeca. Napadači Udranika pak zabijaju u prosjeku i više od tri po utakmici a poentirali su dosad Brčić (6), Kelava (4), Pralas (4), Brajko (3), Grdenić (3), Milanović, Džaja i Petković. Nikola Brajko zabio je svoj treći u subotu za 2:0 pobjedu u Savskom Marofu.

 

nikola-brajko-1

 

“Utakmica u Marofu bila je izrazito teška za igrati jer povučena formacija naših protivnika nije dopuštala neku posebno lepršavu igru ali smo im uspjeli na vrijeme zabiti prvi gol a onda sam i ja glavom na ubačaj Brčića pogodio mrežu i onda smo rutinski priveli utakmicu kraju. Najvažnije je što smo bez kaznenih kartona i ozljeda osvojili željena 3 boda a i naš odlični trener Boris Perković mogao je dati priliku igranja petorici s klupe što je također izuzetno korisno za Udarnik. Okrenuli smo se već sljedećoj utakmici protiv Save koju treba respektirati jer imaju nekoliko dobrih pojedinaca. Ipak, uz maksimalnu ozbiljnost i zalaganje ne bi trebalo biti većih problema, pogotovo jer igramo na domaćem terenu pred našim navijačima” – komentirao je utakmicu u Savskom Marofu i najavio subotu golgeter Nikola Brajko te nastavio.

 

nikola-brajko-2

 

“Cijela momčad se diže iz utakmice u utakmicu te su naše predstave sve kvalitetnije a gledatelji dolaze u sve većem broju. Moj hendikep je bio što nisam prošao cijele pripreme sa momčadi ali sam kasnije kroz treninge uhvatio priključak i sada ravnopravno mogu konkurirati za sastav u svakoj utakmici. Da, zabio sam neke golove, koji su zapravo rezultat dobre igre cijele momčadi i nadam se da će se ta dobra suradnja napadača i vezne linije nastaviti i u budućnosti. Udarniku su se ove godine priključili odlični igrači pojačanja koji svakako donose prevagu. Nikoga neću posebno isticati jer su svi kvalitetni u punom smislu te riječi. Atmosfera u klubu je odlična kako na terenu tako i izvan njega u svim segmentima a dok je tako nemam straha za rezultate u budućnosti.”

 

Udarnik trenutno ima nekoliko vrhunskih napadača za četvrti rang natjecanja kao što su lijevo pakleni Kristijan Brčić, desno teško zaustavljiv Josip Grdenić, u sredini stasiti i stabilni Goran Petković, golgeter Stjepan Pralas, brzanac mladi Ivan Matanović i Nikola Brajko.

 

nikola-brajko-3

 

“Moja omiljena pozicija je centralni napadač, ali mogu odigrati lijevo i desno krilo te se na tim pozicijama također dobro osjećam. Na treneru su slatke brige da odluči tko će u datom trenutku igrati a naši suparnici neka razmišljaju tko će od nas zaigrati i na kojoj poziciji a moraju razbijati i glavu razmišljajući tko će sve to pohvatati i čuvati” – zdravu konkurenciju pozdravlja Nikola koji se na kraju ukratko i predstavio za one koji ga manje poznaju i one nove koji su počeli dolaziti na SRC Kurilovec.

 

nikola-brajko-4

 

“Rođen sam 26.rujna 1993. a svoj nogometni razvoj započeo sam u mlađim kategorijama NK Šujice te HNK Tomislav iz Tomislavgrada. Dolaskom na školovanje u Zagreb priključio sam se NK Sesvetama gdje sam igrao pod palicom Marija Cvitanovića te Drage Klarića. U seniorski nogomet ušao sam igrajući za Croatiju Sesvete gdje mi je trener bio Kristian Polovanec a nakon toga pristupio sam Udarniku u kojem igram već 3. sezonu. Nadam se da će tekuća sezona biti jedna vrlo uspješna za Udarnik i mene osobno” – zaključio je stasiti momak u najboljim godinama (za mnogo toga u životu pa i nogomet) kao od stijene odvaljen koji se ne boji duela, odlično se gradi leđima okrenut golu protivnika, ima odličan skok i igru glavom, zna zabiti i odigrati kvalitetno. Strateg Udarnika Boris Perković zbog nogometa tako može mirno spavati dok u Udarniku ima takve dečke kao što je Nikola Brajko. A ima ih još koliko ti srce želi, prijatelju (tako obično kaže dobri duh kurilovečkog mezimca legendarni Vlado Stepanić).