Prijava

Vaša prijava

Besplatni pregledi i savjetovanja vezani uz zdravlje srca i očiju


U povodu Svjetskog dana vida i Svjetskog dana srca, velikogorička ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije ovog petka i subote na Tržnom centru organizira besplatne akcije i savjetovanja.

 

“Unazad sedam godina mi se priključujemo obilježavanju Svjetskog dana srca i Svjetskog dana vida, no iako se Dan vida obilježava 9. listopada, a Svjetski dan srca 29. rujna, mi to zbog organizacijskih problema, jer svi radimo, organiziramo najbliže tim danima”, objasnio je Stjepan Zagorac, voditelj velikogoričke ispostave Doma zdravlja.

 

Petak će biti posvećen Svjetskom danu vida, a studenti i profesori Veleučilišta Velika Gorica mjerit će građanima očni tlak i oštrinu vida.

 

“Oni imaju suvremene aparate kojima se to radi beskontaktno, nema direktnog dodira s okom i na taj način se izbjegavaju se infekcije. Ovo je dobra prilika da se informiramo jer nemamo svaki dan priliku mjeriti očni tlak“, objasnio je Zagorac.

 

U subotu će od 9 do 12 sati o bolestima srca i krvožilnog sustava građane informirati doktorica interne medicine Sanda Janković-Tešanović.

 

“Mjerit će tlak, šećer, BMI. Ja se nadam, ako bude lijepo vrijeme, ljudi će moći provjeriti EKG pa će moći tamo direktno s kardiologom prokomentirati ili razgovarati o nekom problemu koji nije moguće riješiti posjetom bolnici”, objasnio je Zagorac i dodao kako pripremaju i poklone za građane. U subotu će podijeliti nekoliko tlakomjera, te još neke prigodne poklone.