Prijava

Vaša prijava

Tek su otvoreni, već imaju 40 članova i planiraju osnovati Hrvatski belot savez


Skupina entuzijasta i zaljubljenika u popularnu kartašku igru, danas je otvorila vrata novoosnovanog Belot kluba Velika Gorica. U Kurilovečkoj 1 tako će se svaki dan od 18 do 24 sata igrati bela, a pridružiti se mogu svi koji žele naučiti, ili samo igrati belu.

 

“Namjera nam je formirati najjaču lokalnu ligu u Hrvatskoj, pošto da znamo da su na području Turopolja i Vukomeričkih gorica najbolji kartaši bele. Uskoro želimo, zajedno s Belot klubom Velebit iz Zagreba inicirati i otvaranje belot saveza te državne lige, a u kontaktu smo i s Mađarima, Srbima, Česima i Bugarima kako bi napravili europsku ligu”, objasnio je Mario Pejak, predsjednik Belot kluba Velika Gorica koji već broji oko 40 članova.

 

belot-klub-velika-gorica-4

 

No, prije europske lige, Belot klub Velika Gorica pokrenut će kup za cijelo velikogoričko područje. U planu je već i Božićni turnir na kojem očekuju 100-tinjak parova, a 30 posto prihoda donirat će u humanitarne svrhe za 20-ak najugroženijih obitelji s ovog područja.

 

Igra znanja i kombinacija

 

“Belot je igra znanja, kombinacija i to je jedna od rijetkih igara u kojoj stvarno morate razmišljati prije nego što igrate kartu. Za razliku svih drugih igara, ovo je baš jedna dobra društvena igra“, objasnio je predsjednik kluba i dodao:”To je tradicijska igra i kod nas se prenosi s koljena na koljeno. U ovom prostoru najvažnije je da se družimo i zabavljamo”.

 

belot-klub-velika-gorica-1

 

“Ovo je igra na znanje, za razliku od ljubavi koja je igra na sreću. To vam odgovorno tvrdim jer sam probao obje igre. Kad vas previše ide u kartama, znači da u ljubavi nemate sreće”, rekao je član Belot kluba Velika Gorica Stjepan Pejak.

 

Osim večernjeg termina, članovi Belot kluba Velika Gorica planiraju uskoro napraviti i jutarnje termine te treninge, a članarina u klubu je 100 kuna godišnje. Kažu kako već postoji veliki interes potencijalnih članova.

 

“Belu sam naučio od prijatelja iz kvarta i igra mi se jako svidjela jer se družimo i zabavljamo. U Goricu sam došao iz dva razloga, iz ljubavi prema beli i iz ljubavi prema svojoj curi. Prije smo znali i vani na zimi igrati, ali sad imamo lijep prostor i češće ćemo se družiti”, rekao je Josip Lisak iz Sesveta.

 

belot-klub-velika-gorica-3