Prijava

Vaša prijava

FOTO Mirjana Lučić nova predsjednica goričkog Sportskog saveza osoba s invaliditetom


“Moja priča što se tiče Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice polako se završava jer treba znati otići. Nova predsjednica je Mirjana Lučić”, obznanio je dosadašnji predsjednik Darko Matić, na primanju brončanog paraolimpijca Velimira Šandora. Gradonačelnik Dražen Barišić odmah se našalio upitavši je li ovo sada primopredaja dužnosti, a pročelnik Krešimir Ačkar dodao kako novinari sada imaju ekskluzivu.

 

lucic-sandor-barisic-matic-ackar

 

“Treba naći trenutak kada reći, evo ja sam nešto učinio, sada je na drugima da krenu korak dalje”, poručio je Matić kojem se gradonačelnik zahvalio na dosadašnjem radu, a novoj predsjednici zaželio sreću u novoj ulozi.

 

Izjavu je odmah dala i Mirjana Lučić, koja je na primanje stigla zajedno sa Šandorom. Otkrila je kako je prijenos funkcija dogovoren na sastanku još prije odlaska na natjecanje u Rio.

 

lucic-1

 

“Na njemu smo i formalno dogovorili da budem nova predsjednica. Darko je nakon svega što je učinio dosta svih tih funkcija pa  smo odlučili da ja preuzmem Savez. Moj cilj je podići sport osoba s invaliditetom na još viši nivo, pokušati profesionalizirati neke stvari, kako bi igrači poput Velimira mogli živjeti od svog sporta, a da ujedno ne moraju raditi jer to je za svakog vrhunskog sportaša previše naporno. Također, u treninig bi uključila i djecu s posebnim potrebama od najranije dobi, kako bi dobili nove vrhunske sportaše”, ispričala je Lučić.

 

Na velikogoričkom području sportom se aktivno bavi 30-ak osoba s invaliditetom, od kojih je petero vrhunskih sportaša.

 

Galerija fotografija:

 

 

 


Državno Natjecanje iz geografije