Prijava

Vaša prijava

FOTO Vrtić Žirek slavi svoj rođendan, pun je igre, pjesme i plesa


„Kada smo uopće planirali kada ćemo proslaviti rođendan vrtića Žirek, nekako nam je bilo logično da to bude u jesen jer žir je plod koji zrije u jesen pa smo odredili da bi to bio datum vezan za 7. listopada, uoči državnog blagdana Dana neovisnosti, a još je uz sve to i Dječji tjedan“, rekla nam je ravnateljica Sandra Crnić na otvorenju Dana vrtića Žirek.

 

dan-vrtica-zirek-7

 

Cvjetnim naseljem širila se pjesma veselih vrtićkih mališana koji su zajedno sa svojim tetama pripremili zanimljiv program. Naučili su dosta pjesama i plesova, kako bi dostojno obilježili peti rođendan svog Žireka. Jedna grupa djece bila je odjevena u narodnu nošnju, a dječaci su oko vrata imali podgutnicu.

 

dan-vrtica-zirek-1

 

„U program obilježavanja uključili smo svu djecu, najvažnije nam je da su svi veseli i raspjevani. U ostalom današnji dan, ali i cijeli tjedan posvećen je upravo njima“, ističe Crnić.

 

Na svoju šestogodišnju djevojčicu i vrtić Žirek ponosna je Branka Zubović, koja je u programu uživala sa svojom mlađom kćeri.

 

„Imaju zanimljiv program i svi su zajedno to lijepo pripremili. Drago mi je da je ovdje jer lijepo se zabavlja i ima dobre prijatelje. Zadovoljna je i to mi je jako bitno, pogotovo što je to zadnja vrtićka godina prije početka škole“, ispričala nam je Branka.

 

Nakon pjesme i plesa počeo je sportski susret, te puno dječje igre i zabave.

 

dan-vrtica-zirek-9

 

U vrtić Žirek upisano je oko 600 djece za koje se brine 117 odgojitelja, stručnog osoblja i djelatnika tehničke službe. Iduće godine vrata će otvoriti i njihov obnovljeni vrtić u Ulici Petra Svačića gdje će biti smješteno stotinjak djece u sedam odgojnih skupina.

 

Galerija fotografija: