Prijava

Vaša prijava

Vatrogasac se ne boji Turopoljca


U 1. županijskoj ligi istok, šesti rang, vodeći Dinamo Hidrel (25 bodova), drugi Turopoljac (24) i treća Rugvica (22) su unutar tri boda i svaka nova utakmica odlučuje o naslovu jesenskog prvaka.

 

U 10. kolu u nedjelju 16. listopada od 15.30 Hidrel gostuje kod Turopolja, Rugvica ugošćuje Savu iz Sop Hrušćice a u Kobilić Vatrogascu stiže Turopoljac. Razgovarali smo s predsjednikom Vatrogasca Antom Marićem i trenerom Jurom Gavranom. Marić je vječiti optimist.

 

trener-vatrogasca-juro-gavran-i-predsjednik-anto-maric
Trener Vatrogasca Juro Gavran i predsjednik Anto Marić.

 

“Idemo na pobjedu kao i uvijek. Ne zanimaju nas ambicije drugih već samo naši ciljevi. Želimo samo da lokalni okršaj susjeda protekne u pravom sportskom ozračju pred punim gledalištem, da bude dobro i objektivno suđenje a dečki se obostrano neka korektno bore koliko mogu i znaju a bolji neka slavi pobjedu. Mi u Kobiliću nikoga se ne plašimo jer imamo sportsku želju za pobjedu, borbenost pa i kvalitetom a prevagu bi mogla donijeti naša navijačka skupina Browing koju pozivam da dođe u kompletnom sastavu” – na prvu loptu je odmah odlučno krenuo predsjednik Anto a trener Juro Gavran nadopunio ga je za cityportal svojom analizom.

 

vatrogasac-buna-12

 

“U posljednja tri kola moja momčad se stabilizirala pa je na konto sijelo 7 bodova od 9 mogućih. Doma smo pobijedili Turopolje 3:0 i Bunu 3:1 a u Lonjici smo remizirali 1:1. Spomenuto nas je diglo prvenstveno psihološki jer imali smo zaista loš start u prvenstvo. U prvom kolu doma protiv novaka u ligi Oborova kiksali smo vjerojatno zbog podcjenjivanja i izgubili 2:3 a prosuli smo kasnije i dva boda također u Kobiliću protiv Meštrice (3:3) kada samo čudom i zbog eurogolova gostiju nismo pobijedili. Sada se situacija konsolidirala i s 11 bodova na kontu držimo zlatnu sredinu redoslijeda. Imamo se pravo nadati da jakom Turopoljcu možemo parirati na pravi način i napraviti za nas pozitivan rezultat” – mišljenja je Gavran a nadovezao se opet u Turopolju svima simpatičan, pa i omiljen te uvijek nasmijan predsjednik Marić koji je u Vatrogascu od 1981. godine!!

 

vatrogasac-buna-8

 

Vatrogasac je mirovao od početka ratnih devedesetih do 1997. a od tada na ovamo Marić je 12 godina predsjednik i stalno uz klub na raznim funkcijama. “Vatrogasac uvijek želi pobjedu ali nismo opterećeni posebnim rezultatima pod svaku cijenu i sportski znamo čestitati boljem. Kobilić je malo mjesto i nije nam lako voditi županijskog prvoligaša ali ne damo se. U Upravi nas ima 15 pravih volontera a dopredsjednik i tajnik je negdašnji prepoznatljiv igrač Vatrogasca Kristijan Kirinić. U kombinaciji sami radimo sve moguće poslove od košnje igrališta, pranja opreme, organizacija utakmica je naša zadaća, redarstvo na istima, vođenje brige o selekcijama mladeži. Vratili smo nogomet i u susjedno Lekneno gdje igraju naše mlade momčadi i tamo također sami uređujemo igralište. Naš trener Juro Gavran vodi momčad čistih amatera. Možemo ih počastiti nakon utakmice možda tek pivicom ili roštiljem i to je uglavnom sve. Za primjer, popodne dan prije gostovanja kod Lonje Juro je dečke i dio Uprave u vlastitom trošku odveo na svoj ranč u prirodu na Gornji Hruševec gdje ima i ribnjak (igrači su i pecali a bome i upecali) na zabavu i druženje a atmosfera je bila fenomenalna. Spomenutim želim naglasiti način kako shvaćamo smisao amaterskog nogometa i međusobne odnose”.

 

vatrogasac-buna-3

 

Streteg Gavran pri kraju razgovora vratio se igračima i momčadi. “Naša pozitiva je što se momčad nije mijenjala praktički već nekoliko sezona. Ljetos nas nitko nije napustio a stigli su tek mladi vratar Viktor Koš koji živi u susjednoj Selnici a došao je iz Mladosti Buzin kao izlazni junior te povratnik u Vatrogasac iz Udarnika također mladi Mate Vuković. Odazivom na treninge i utakmice sam vrlo zadovoljan. Za ilustraciju, dogodi se da na utakmicu dođe više igrača no što može u zapisnik i onda je problem jer izvise možda i oni koji marljivo i redovito treniraju. Pohvalno je što nema ljutnje i nadalje svi zajedno se veselimo pobjedi ili tugujemo zbog poraza. Ako se situacija drastično ne promjeni, za Turopoljac mogu računati na sve igrače” – zaključio je strateg Juro Gavran. Bit će u nedjelju zanimljivo u Kobiliću.