Prijava

Vaša prijava

Karlo Strunje ima lijepu nogometnu perspektivu


Svojevremeno se Damir Žutić, nakon završetka nogometnog školovanja, iz HNK Gorice preselio na kalenje četvrtoligašu Udarniku a onda se kao daleko iskusniji i bolji vratio drugoligašu i danas je standardni lijevi bočni u liniji posljednje četvorke kod trenera Damira Milinovića u eventualnoj formaciji 4-2-3-1. Sličan scenarij mogla bi imati i karijera mladog Karla Strunje, standardnog prvotimca a desnog bočnog koji igra u vrlo kvalitetnom sastavu Udarnika koji pak želi među trećeligaše.

 

karlo-strunje-5

 

“Jedina poveznica mene i Žutića je što smo kao vrlo mladi iz Gorice došli u Udarnik. Nezahvalno je predviđati budućnost a trenutna situacija u mojem sadašnjem klubu je i više nego dobra. Momčad je odlična i svi dajemo maksimum od igrača, struke i Uprave da uđemo u 3. HNL što se može vidjeti i na terenu. Startali smo odlično, 8 pobjeda za redom. Šteta što smo prekinuli taj niz kod druge momčadi Zagreba. O toj utakmici ne mora se puno elaborirati, jednostavno nije bio naš dan i puno toga nije išlo kako treba. Taj poraz nas ne smije i neće poljuljati u pohodu našem cilju i već smo zaboravili tu utakmicu a potpuno smo skoncentrirani na subotnji dvoboj protiv Radoboja” – kazao je mladi Karlo Strunje u stilu iskusnog i prekaljenog igrača.

 

karlo-strunje-1

 

Rođen je Strunje 21. ožujka 1996. u Zagrebu. Živi u Velikoj Gorici uz roditelje Ivana i Miroslavu a tu je i mlađi brat Ante. “Počeo sam igrati kada sam imao 7 godina u tadašnjem velikogoričkom Radniku a ubrzo sam preselio u školu nogometa K-7 Krešimira Marušića koji mi je bio i trener. Slobodno mogu kazati da me upravo Marušić Keko formirao kao nogometaša ali u dobroj mjeri i osobu. Njemu idu velike zasluge pa i zahvala jer me trenirao i učio životu do moje 15. godine nakon čega sam preselio u NK Lokomotivu Zagreb. U Lokosima sam proveo dvije godine u uzrastima kadeta a onda sam se vratio doma u sve bolju i organiziraniju HNK Goricu gdje su me vodili treneri Zoran Tomčić i kasnije Damir Grlić. Spomenute iznimno respektiram i poštujem jer znam da su uvijek vjerovali u mene i davali mi podršku i prave savjete. Hvala im puno jer su mi također mnogo pomogli i kada sam bio ozlijeđen. Zadnju godinu kao junior bio sam priključen prvoj momčadi i trenirao s njima a igrao za svoj uzrast. Odradio sam kasnije i pripreme sa seniorima HNK Gorice, međutim minutažom nisam bio zadovoljan pa sam promijenio sredinu i preselio na stadion dva kilometra južnije u Udarnik jer mi se to činila najbolja solucija za konstantno igranje i napredovanje kao igrača. Mogu reći da je prva sezona u Udarniku za mene bila jedno veliko iskustvo uz solidnu prezentaciju gdje me trenirao Dinko Livada. Zadovoljan sam u Udarniku i odlučio sam u Kurilovcu i ostati. Ponavljam, što donosi budućnost nemoguće je predvidjeti ali prekrasno je uživati u sadašnjosti kada je kao moja uspješna u Udarniku”.

 

karlo-strunje-6

 

Iznio je Strunje i svoje mišljenje o predstojećoj utakmici protiv Radoboja, koji je zamolio Kurilovčane da se igra već od 14.30, a otkrio je Karlo i što voli igrati. “Sve momčadi poštujemo pa i respektiramo a tako i Radoboj ali igramo doma i idemo uvijek na pobjedu. Malo je problem što nam se svi gosti, pa i oni kod kojih igramo vani, od prve minute zatvore u bunker i ne izlaze na našu polovicu ili rade to tek sa nekolicinom igrača. Teško je tada i komplicirano sve to probiti ali imamo mi kvalitetu i špice za proboj. Potrebno je u takvim situacijama samo strpljenja i upornosti jer nešto ipak mora ući. Uspijemo li pak rano zabiti onda se suparniku baš i ne piše dobro. Inače, moja prirodna pozicija je stoper i mislim da tu mogu najviše dati. Mogu igrati još na poziciji zadnjeg veznog i desnog beka, tako da mi sadašnja pozicija paše i dobro se osjećam uz desnu aut liniju.”

 

karlo-strunje-3

 

Strunje je nedavno igrao kontra svojih udarnika i to usred Kurilovca. “Igranje za amatersku reprezentaciju središta Zagreb smatram kao jednu lijepu nagrada za sav moj dosadašnji trud i odricanje te mi je dodatna motivacija. Što se tiče nogometnih ciljeva uvijek je želja za napretkom i možda napraviti primjerenu nogometnu karijeru. A što se pak tiče selekcija ili reprezentacija, igrao sam još za selekciju Velika Gorica i selekciju Zagrebačke županije” Strunji je najdraži klub Real Madrid a idol Sergio Ramos jer dotična zvijezda igra istu pozicije kao Karlo pa ga ovaj uvijek pažljivo prati i proučava njegovo kretanje po terenu. Osim nogometa, Karlo još studira strojarstvo na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Svaka čast, majstore! Tako se to radi, kao što je ispravna i poruke na kraju.

“Najveća moguća podrška mi je obitelj i najbolji prijatelj Karlo Muhar koji također igra nogomet”.


Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Mraclin za čistu peticu