Prijava

Vaša prijava

Udarnik vratio kompoziciju na pravi kolosjek


Nakon neočekivanog poraza od mlade momčadi Zagreba u Veslačkoj u 9. kolu, Udarnik se vratio pobjedama i čuva tron na kojem je od početka prvenstva. Gosti iz Radoboja tražili su i dobili raniji početak utakmice za čitavi sat pa je uz jaku kišu vjerojatno i to razlog slabijoj posjeti na SRC Kurilovec. Točno kada su u 14.30 vrlo dobri suci izveli momčadi na odlično pripremljen teren, nebo se otvorilo i počelo je pljuštati kao iz krova bez limarije i više nije stalo do kraja utakmice.

 

udarnik-radoboj-5

 

Teren je odlično izdržao prvih 45 minuta i tom periodu je Udarnik pokazao svoju snagu i kvalitetu. Lopta je brzo, tečno i točno klizila mokrim travnjakom pa je pogodak viđen već u 7. minuti. Nakon poduže kombinacije, desno je izbačen, od prve minute rastrčani Josip Grdenić, koji je u sprintu prihvatio loptu i onda je niskim neobranjivim udarcem poslao u mrežu za 1:0. U tim trenucima svi igrači Udarnika djelovali su besprijekorno dominantno, sinkronizirano, igrali s malo dodira i uglavnom prema naprijed pa je gostujući vratar konstantno bio pod presingom.

 

udarnik-radoboj-10

 

U 22. minuti domaće je razveselila majstorija Ante Džaje. Iskusni plemeniti nosioc igre Udarnika, prihvatio je loptu na 30-tak metara, lažnjakom se oslobodio čuvara i gurnuo si loptu u for pa pogledom snimio situaciju, a onda naciljao i vrlo točno pogodio sa 22 metra tako da vratar Ivica Slivnjak nije mogao ništa i bilo je 2:0. Kiša je pljuštala i dalje pa je sve teže bilo igrati, posebno prema naprijed. U 34. minuti gosti su prvi put složili opasnu kontru a u završnici opalio je vrlo dobro desni bek Marko Tušek pa se domaći portir Domagoj Kranjčec morao pošteno vinuti u zrak ali i u stranu i izbiti loptu s putanje prema mreži.

 

udarnik-radoboj-15

 

Udarnikovo inače opasno i teško zadrživo šilo Kristijan Brčić ni uz silan trud teško je dolazio u gol prilike a idealno ukazanu u 67. minuti nije iskoristio jer nije bio precizan pokušavajući pogoditi nečuvana vrata Radoboja. Izlaskom malo sramežljivog Pralasa a ulaskom Nikole Brajka u 58. minuti domaći su zaigrali još opasnije unatoč terenu koji je postajao jezero, posebno ispred gola gostiju. Probio se Brajko u 73. minuti u situaciju jedan na jedan s golmanom koji je uspio skrenuti loptu na kojoj je bio brzonogi i poduzetni Grdenić kojeg je pak lokva vode spriječila da zabije i svoj drugi gol. Brajko je imao zicer i u 78. minuti ali otišlo je izvana pored lijeve Slivnjakove vratnice. Inače Slivnjak je u drugom poluvremenu branio bez greške pa je i to uz kišu i vodu razlog što Udarnik nije zabio i više od dva.

 

 

UDARNIK – RADOBOJ: 2 – 0
VELIKA GORICA SRC Kurilovec. Igrano 15. listopada 2016. od 14.30. Gledatelja 60. Sudac: Davor Bertol. Pomoćnici: Goran Baršić i Marko Osvaldić. Četvrti sudac: Alen Hrgović (svi iz Zagreba). Delegatkinja: Vesna Joha (Karlovac).

 
STRIJELCI: 1:0-Grdenić (7), 2:0-Džaja (22).

 
UDARNIK: Kranjčec-Strunje, Ladović, Milanović, Šarić-Petković (od 82. Landeka), Džaja (od 71. Mihanović)-Grdenić, Kelava (od 66. Zlodi), Brčić (od 86. Skrbin)-Pralas (od 58. Brajko).
TRENER: Boris Perković

 
RADOBOJ: Slivnjak-Tušek, Cerovec, Antolić, Krkalo, Hrvoj-Korenić, Leljak, Vuzem (od 88. Mužar), Habjanec (od 46. Majcenić)-Pelin.
TRENER: Željko Tihava
IGRAČ UTAKMICE: Josip Grdenić

 

galerija fotografija