Prijava

Vaša prijava

Dinamo Hidrel prošao paradnim korakom kroz Turopolje


Lider prvenstva nastavio je pobjednički niz od devet uzastopnih pobjeda, a po idealnom vremenu i vrlo dobrom terenu igrao je onoliko koliko je trebalo za rutinski uspjeh. Novočičani su rano došli u vodstvo pogotkom Željka Hrgovića iz slobodnog udarca s 35 metara, kada je snažan prizemni udarac preletio preko ruku vratara Antonia Zekića i završio u njegovom donjem lijevom kutu. Veliku prigodu za povećanje vodstva nakon odličnog pasa Marka Rusa propustio je Vedran Novosel u 17. minuti prebacivši nepotrebno istrčalog vratara i zamalo promašivši praznu mrežu. Domaći su u 35. bili posve blizu izjednačenju kada je centaršut Karla Gavrilovića glavom zahvatio Ivan Jambrešić i pogodio vratnicu. Neposredno pred odlazak na odmor Novosel je na vrhu šesnaesterca okrenuo svog čuvara i onda uputio loptu mimo nebranjenog dijela mreže te je tako propala šansa za dupliranje prednosti.

 

turopolje-dinamo-11

U drugom poluvremenu favorit je u samo četiri minute riješio bilo kakvu eventualnu dilemu o konačnom pobjedniku. Prvo je u 59. minuti stvorena gužva u šesnaestercu domaćina, a Novosel je lijevom nogom volejem poluvisoko zatresao mrežu uz samu vratnicu za 2:0. Za 3:0 zaslužan je Domagoj Gmižić koji je probio lijevu stranu i ubacio na peterac, obrana Turopolja nije dobro reagirala, naročito vratar, a Rus je poklonjenu loptu s dva metra pogurnuo u mrežu. Domaći u 74. propuštaju ublažiti poraz kada Ivan Kovačević u čistoj situaciji iz blizine slabo upućuje udarac glavom. Novosel u 85. propušta još jednu zrelu priliku kada je na ubačaj Gmižića brži od svih, ali sa 7-8 metara udarcem glavom pogađa vratara.

 

turopolje-dinamo-21

 

 

Prva županijska nogometna liga – skupina Istok, 10. kolo
NK Turopolje – NK Dinamo Hidrel 0:3 (0:1)
Turopolje. ŠRC Turopolje. Gledatelja 70. Nedjelja, 16.10.2016., 15:30 sati. Sudac: Admir Hasanović (Zagreb). Pomoćnici: Ivica Malkoč (Velika Gorica) i Luka Prološčić (Osijek). Delegat: Marko Pancirov (Velika Gorica).

Strijelci: 0:1 – Hrgović (7), 0:2 – Novosel (59), 0:3 – Rus (63).

 
TUROPOLJE: Zekić, Vlahovac, Mićić (cap.), Bermanec, F. Maričić, Herceg, Ivanković (od 14. Gavrilović), Sugnetić, Kovačević, Jambrešić, Kranjčec. Trener: Krešimir Maričić.

 
DINAMO HIDREL: Gligorević, Sabljo (od 72. Slivak), Sabljak, Šantek (od 63. Kučan), Novosel, Gmižić, Pudić, Đuksi (cap.) (od 82. Hrkovac), Hrgović, Rus (od 78. Balenović), Mikulinec (od 67. Dodlek). Trener: Stiven Žitnik.

 
Igrač utakmice: Željko Hrgović.

 

galerija fotografija