Prijava

Vaša prijava

Projekt došao do kraja, a filmom ‘Od lana haljina tkana’ pokazat će kako su izradili etno haljine


Revija etno haljina i promocija filma “Od lana haljina tkana” označit će službeni završetak istoimenog projekta KUD-a Čiče pokrenutog u travnju. Svaku od faza projekta, od sijanja lana do tkanja haljina, KUD-ovci su zabilježili kamerom, a sve će publici predstaviti u subotu u 18 sati u dvorani Gorica u POUVG.

 

“Prvi naš korak bila je priprema zemlje i sijanje lana. Početkom srpnja smo čupali lan i skidali sjeme, a dio sjemena smo spremili za sijanje iduće godine. Na rijeci Odri smo namakali lan kako bi stabljika omekšala, a onda smo krenuli u proces sušenja lana i krenuli u preradu te tkanje”, objasnio je predsjednik KUD-a Stipo Duvnjak.

 

od-lana-haljina

 

“Sve smo to radili zbog naraštaja koji dolaze jer proces prerade lana već je polako nestao u našoj tradiciji, a mlade generacije na temelju filma moći će naučiti puno toga te, ako će željeti, posijati i prerađivati lan“, dodao je Duvanjk.

 

Nakon završetka promocije članice društva će projekt predstaviti kroz izrađene proizvode – 15 etno haljina dobivenih tkanjem, šivanjem i ručnim vezom.

 

Ulaz je slobodan, a posjetitelji će DVD moći i kupiti, čime će pomoći društvu u nastavku realizacije projekta.

 

tkanje

 


Prijavite se na novi Natječaj LAG-a