Prijava

Vaša prijava

Mlada momčad Gorice i Udarnik igrali “šarf” kao za bodove


Četvrtoligaš Udarnik tražio je test utakmicu za novopridošle; veznog Karla Stojića iz Dugog Sela, tamnoputog Okorarea, Toni Maričevića povratnika iz Austrije (čeka se dokumentacija) te trojicu perspektivnih juniora a sve u cilju zaoštravanja konkurencije u udarnoj momčadi.

 

gorica-ii-udarnik-25-10-12

 

Trener Gorice II Perica Vidak imao je pak na raspolaganju niz vrlo zanimljivih igrača. Na golu je bio povratnik nakon ozljede Toni Šušković koji je u više situacija pokazao da će se Kahlina morati žestoko potruditi da zadrži “jedinicu”. Imao je Vidak i na stoperu Ante Radoša s kojim je posljednja linija momčadi dobila iskustvom i kvalitetom dimenziju više. Na desnom boku ordinirao je mladi Luka Smoljo koji predispozicajama može daleko a bila su tu još nekolicina na koje će i šef struke Damir Milinović morati “baciti oko”. Tako posložena mladost Gorice odlično je izgledala u prvih 45 minuta (dok nisu krenule rošade) i zasluženo vodila. Sve je u 37. minuti zakuhao uporni desni bočni Luka Smoljo a realizator za 1:0 bio je mladi Ladislav Roginić. Za Goricu je još opasno pucao mladi Lučić malo pokraj vratnice a na drugoj strani, već smo spomenuli, napadače Udarnika u više situacija dovodio je u očaj svojim bravuroznim obranama Toni Šušković.

 

gorica-ii-udarnik-25-10-21

 

Nakon odmora i obostranih mnogobrojnih izmjena, sve se ali samo malčice razvodnilo ali se i dalje igralo odgovorno, vrlo žustro da ne kažemo oštro kao za bodove pa je bilo i verbalnog “kefanja” momaka koji se međusobno vrlo dobro znaju. U 50. minuti korpulentni i robusni Nikola Brajko probio se kao tenk kroz srce domaće obrane i nisko zabio za 1:1. Ubrzo zatim (53 min.) Gredeniću je vrhunski obranio Zekić a pred Feljanom na drugoj strani Sedlačekov školski udarac glavom iz zicera (58) nije bio zamalo precizan.

 

Kada se očekivao možda i najpravedniji remi, doslovno u posljednjoj sekundi vro dobrog dvoboja, tamnoputi Okorare povukao je kontru kroz sredinu i odigrao lijevo a Josip Grdenić sa distance precizno pogodio kut za 2:1 Udarniku. Na centar se nije ni išlo je Tihomir Čunčić Zeko odfučkao kraj. Zaključak, prijateljska utakmica apsolutno je za obje strane ispunila svoju svrhu.

 

 

GORICA II – UDARNIK: 1 – 2
VELIKA GORICA, utorak 25. listopada od 18 sati. Gradski stadion, igralište s umjetnom travom, igrano pod rasvjetom. Gledatelja 50. Sudac: Tihomir Čunčić (Kuče). Pomoćnici: Admir Hasanović i Davor Merkaš (oba iz Velike Gorice).
STRIJELCI: 1:0-Roginić (37), 1:1-Brajko (50), 1:2-Grdenić (90+1).
GORICA II: Šušković, Smoljo, Krizmanić, Radoš, Čolić, Krsnik, Lučić, Povoljnjak, Sedlaček, Tolić, Roginić (još su igrali: Zekić, Matić, Božić, Šoštarec, Rajić, Ilić, Kim, Tadić, Tomljanović, Desput, Puškarić).
TRENER: Perica Vidak

 
UDARNIK: Kranjčec, Paradžik, Ladović, Skrbin, Strunje, Stojić, Džaja, Kelava, Brajko, Pralas, Brčić (još su igrali: Feljan, Maričević, Mihanović, Zlodi, Matanović, Landeka, Gršić, Kolarec, Krasnić, Okorare, Grdenić).
TRENER: Boris Perković