Prijava

Vaša prijava

Igor Hajduk 18 pogodaka i 11 asistencija


U 1. županijskoj ligi istok odigrano je 11. kolo obiljženo “petardama” Vedrana Novosela za Dinamo Hidrel u pobjedi nad Lonjom 7:0 i isto toliko pet “gajbi” Igora Hajduka za Turopoljac koji je pak s 5:0 dobio Bunu. Mediji su bez problema mogli objaviti rezultat u Kuču umjesto Turopoljac-Buna, pa staviti Hajduk-Buna 5:0.

 

Igor Hajduk
Igor Hajduk

 

I sada podatak iz statistike koji također zaslužuje bolju pozornost. Igor Hajduk je u dosadašnjih jedanaest kola sprašio 18 golova a ima i 11 asistencija! Očekivalo se u Kuču da igrač koji se kući vrati iz drugoligaša Gorice zabija redovito u šestom rangu našeg nogometa ali Igor je debelo odradio i više od nada domaćih drukera. Zašto se Hajduk vratio doma?

 

“Najvažniji razlog povratka je što sam se zaposlio a onda se ne može pratiti ritam kvalitetnog ranga tipa 2. HNL a kroz razgovor sa trenerom Turopoljca Vladom Horvatom shvatio sam da se u Kučama režira jedna lijepa nogometna priča sa domaćim dečkima i nekolicinom koji žive u bližoj okolici. Kako sam rođen u Kučama i živim u neposrednoj blizini igrališta, Turopoljac je moj matični klub pa nije bilo puno dvojbe oko povratka. Mislim da svojim iskustvom još dosta mogu pomoći Turopoljcu oko zajedničkih ciljeva a to je u ovom trenutku prvo mjesto na kraju sezone”.

 

Igor Hajduk

 

Osim iz Turopoljca, bilo je još ponuda na adresi Igora Hajduka. “Ljetos sam odbio nekolicinu što domaćih, što austrijskih klubova, ali ne bih želio o imenima. Turopoljcu sam dao riječ i za mene nije bilo dvojbe. Svojim osobnim učinkom do sada sam zadovoljan makar uvijek može još bolje i nadam se da ću ostati u ovakvoj formi do kraja sezone.”

 

Turopoljac je raritet jer ima uglavnom samo domaće a kvalitetne igrače. Prateći klub nikad nismo primijetili da se golgeter Hajduk bilo čime nastoji izdvojiti iznad kolektiva. “U momčadi koja ima toliko dobrih pojedinaca najbolje se slažem sa Petrom Milatovićem i Ivom Berkovićem zbog toga što sam s njima u prošlosti već dijelio istu svlačionicu i stvarno se kužimo u igri. Oni su školovani igrači koji znaju dati pravu loptu tamo gdje se poželi i gdje treba. Klapa smo svi u momčadi i dobro da se nitko zbog svojih kvaliteta ne diže u nebesa.”

 

nog_igor-hajduk-zabija-jedan-od-svojih-pet-jpg
Igor Hajduk zabija jedan od svojih pet.JPG

 

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva je Dinamo Hidrel a Turopoljac je tu na bod zaostatka. “Za dva tjedna je pravi derbi sa susjedima iz Novog Čiča u Čiču i od te utakmice u prvom redu očekujem pravo sportsko nadmetanje sa dosta šansi i golova a na kraju očekujem da mi iz te utakmice izađemo bogatiji za 3 boda i da do kraja u preostale dvije utakmice potvrdimo naslov jesenskog prvaka” – optimist je Igor a vratio se i na utakmicu kontra Bune.

 

“Utakmica protiv Bune prošlo kolo mi je ostala u jako lijepoj uspomeni zato što se ne zabija 5 pogodaka na jednoj utakmici svaki dan. Da je bilo još malo više koncentracije mogao sam zabiti još koji gol ali i ovako sam zadovoljan svojom igrom kao i igrom cijele momčadi. Sada se napokon vide rezultati truda koji ulažemo na svakom treningu a mogu reći da se dobro radi i trenira bez obzira na 6. rang natjecanja. Kad smo već kod pogodaka mogu istaknuti da sam zabijao vrlo važne golove u austrijskim derbijima a u Kupu i austrijskom prvoligašu Sturmu iz Graza. U domaćem prvenstvu nekako su mi najdraži golovi kojima sam rušio Dinamo II u 2.HNL.”

 

nog_pet-golova-igora-hajduka-za-turopoljac-jpg
Pet golova Igora Hajduka za Turopoljac

 

Dinamovci iz Čiča u hodu se pojačavaju (Dodlek). Hoće li na zimu biti aktivnosti i u Turopoljcu po tom pitanju? “Za proljetni dio prvenstva nadam se pojačanju u liku Mislava Čunčiča, također rođenog Kučana, koji igra 3. HNL za Zagorec iz Krapine ali provođenje ideje u djelo nije moj posao. To je više pitanje za ljude u agilnoj Upravi kluba i samog Mislava ako uspiju naći zajednički jezik. Svaki kvalitetan igrač a prvenstveno pravi dečko za kompaktan kolektiv dobro je došao”.

 

Igor je zaposlen a do kada će nositi nogometni zeleni dres Turopoljca? “Imam 29 godina na leđima i još uvijek osjećam da mogu puno pomoći svom klubu a kada to više ne budem mogao onda želim učenjem zaraditi licencu za trenera i ostati u nogometnim vodama. Na kraju bi se putem cityportala želio zahvaliti i čestitati treneru Horvatu, svojim suigračima, svim ljudima u klubu i oko kluba koji su s nama na svakoj utakmici te im poručiti da samo tako nastave iz utakmice u utakmicu a nagrada će nadam se stići u vidu titule prvaka” –  optimistički je zaključio razgovor golgeter Turopoljca iz Kuča Igor Hajduk u najboljim igračkim godinama.