Prijava

Vaša prijava

GORIČKI SDP ODLUČIO Aleksandar Horvat nosit će listu za gradonačelnika Velike Gorice


aleksandar-horvat
Aleksandar Horvat

Najviše tijelo Goričkog SDP-a večeras je potvrdilo da će listu za najodgovorniju čelnu gradsku funkciju nositi jedan od najaktivnijih mladih članova stranke Aleksandar Horvat. Aleksandar je dijete skromne obitelji iz Starog Čiča. Otac Vlado je izniman sportski djelatnik, nogometaš i trener, dok je Aco kako su ga svi od milja zvali uz svog oca trenera radio svoje prve nogometne korake u Jelačiću iz Vukovine, pa onda zajedno sa ocem nastavio u Poletu iz Buševca.

Aleksandar Horvat je visokoobrazovana mladi SDP-ov kadar koji je sa svojim aktivnostima skrenuo pažnju na sebe u posljednje dvije godine, što je bilo i dovoljno da mu stranka već na slijedećim lokalnim izborima ukaže puno povjerenje i potporu. Horvat je od 2011. u braku sa suprugom Tamarom sa kojom ima i dva sina. Završio je Ekonomsli fakultet u Zagrebu, a trenutno je zaposlen u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Kontaktirali smo i predsjednika gradske organizacije SDP-a Damira Šimunića, kao i novog kandidata za gradonačelnika iz SDP-a.

Pred nama je vrlo važno razdoblje u kojem želimo potvrditi i na lokalnim izborima kako je stranka homogena i kako je došlo vrijeme da mladim, školovanim i perspektivnim ljudima iz naše stranke i grada damo punu potporu da povedu i SDP i Veliku Goricu u novo doba pobjedom na predstojećim lokalnim izborima. Aleksandar Horvat je jedno od mnogih kvalitetnih imena iz naše stranke koja dolaze i uvjereni smo da je svojim dosadašnjim radom stekao dovoljno iskustva da uz našu punu podršku povede SDP do pobjede” – rekao nam je Damir Šimunić, koji nije demantirao hoće li zajedno sa Horvatom na listu kao jedan od dvojice dogradonačelnika, čime bi dao pečat poruci koju je jednom ranije i najavio kako će SDP u spoju mladosti i iskustva ozbiljno zaprijetiti HDZ-u na predstojećim lokalnim izborima.

“Iznimno sam ponosan na povjerenju koje su mi moji stranački kolege ukazali i svjestan sam činjenice da nam predstoji vrlo ozbiljan posao u kampanji pred lokalne izbore. Smatram da je gradski SDP vrlo snažna organizacija i da u sinergiji mladosti, entuzijazma i iskustva možemo ponuditi prihvatljiv program svakom građaninu našega grada, kojim ćemo na predstojećim izborima potvrditi svoju snagu i ambiciju te pobijediti. Ja i moji stranački kolege učinit ćemo sve da budući program koji ćemo ponuditi bude najveći adut u dobivanju povjerenja” – rekao nam je Aleksandar Horvat na kraju. Kandidatura Horvata mora proći stranačku konvenciju 05. studenoga, dok će dan kasnije i službeno biti predstavljen na konferenciji za tisak.