Prijava

Vaša prijava

Građani oprez, serija provala u okolici Gorice


Nepoznati počinitelj provalio je u razdoblju od 3. do 5. studenog u obiteljsku kuću u Kurilovcu. Ukrao je novac i veću količinu zlatnog nakita i oštetio vlasnika za 27 tisuća kuna.

 

Nekoliko dana kasnije, 9. studenog, lopov je provalio i u kuću u Vukovini, a iz nje je vlasnici ukrao zlatni i srebrni nakit vrijedan 5.000 kuna.

 

U Gladovcu Pokupskom iz vikendice je kradljivac odnio dva televizora, glazbenu liniju i dvije bušilice. Ukupna vrijednost ukradenih stvari je 7.000 kuna.

 

U dvije provale u Leknenom na meti provalnika bile su šupa i garaža. Iz šupe u vlasništvu žene iz Črkovca netko je ukrao dvije bušilice vrijedne 7.500 kuna, a iz radione 1.000 kuna vrijedna motorna pila.

 

“Prije studenog imali smo zatišje što se tiče provala u kuće, no već ih je sad šest. Slučajevi su razbacani, od Gorice, Leknenog, Vukovine pa do Mraclina i nitko nije ništa vidio. Međutim, kad policija počne razgovarati sa susjedima pokaže se da su ipak vidjeli nekoga kako fotografira, netko je vidio auto ili sumnjive osobe. Nije provalnik duh da se spusti i odnese zlato i novac. Očito je da prati, a mještani ne obraćaju pažnju. Događa se i da netko kuca, pa ako nitko ne otvori provali u ukrade stvari, a ako otvori, nudi kalendare ili traži milostinju“, upozorio je inspektor Niko Kuzmanović i pozvao građane da u svako doba, ako primijete nešto sumnjivo, dojave na 192.