Prijava

Vaša prijava

Svi su dobrodošli: U udruzi Sucokret uči se igrati ‘Go’


Radionica igre Go, koju će voditi veliki gorički Go entuzijast Mladen Smud, tema je novog “Utorka u udruzi”. Radi se o projektu koji od listopada organizira Udruga osoba s invaliditetom Suncokret, uz pomoć Zagrebačke županije, a zamišljen je kao cjelodnevni boravak za članove ispunjen radnim i kreativnim aktivnostima. Radionica počinje u 10, a druženje će trajati do 18 sati.

 

“Go je strateška igra koja potječe iz Kine i najstarija je igra na tabli s nepromijenjenim pravilima. Igra se sa crnim i bijelim kamenčićima na tabli koju čini mreža od 19 vodoravnih i 19 okomitih crta. Za razliku od uobičajenih igara na tabli partija Go-a počinje praznom tablom što znatno doprinosi kreativnosti igre i razvija kombinatoriku i vještinu prepoznavanja obrazaca”, kaže administratorica udruge Sanja Došen.

 

Premda se odvija u prijepodnevnom terminu rezerviranom za članove starije životne dobi – Klub 60+ – ova radionica je otvorena članovima i građanima svih uzrasta, s namjerom da postane redovni dio aktivnosti Suncokreta. No, upravo bi trećoj dobi ova igra mogla biti od koristi s obzirom na to da postoje istraživanja koja ukazuju na to da vježbanje mentalne agilnosti može usporiti ili čak i spriječiti razvoj više vrsta demencija.

 


Velika Buna sutra bez struje

Polet protiv Kloštra do nova tri boda