Prijava

Vaša prijava

Velimir Šandor prvi hrvatski paraolimpijac koji je dobio svoj poštanski žig


Sva pisma koja danas građani budu slali iz glavne poslovnice Hrvatske pošte, njih barem 2.000 koliko ih u prosjeku dnevno bude poslano, na sebi će imati žig s likom Velimira Šandora. Brončani paraolimpijac i član Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice tako je postao prvi hrvatski paraolimpijac kojemu je Hrvatska pošta posvetila prigodan poštanski žig.

 

“Do sada svoj žig imaju Blanka Vlašić, braća Sinković, Damir Martin, Sandra Perković i Filip Hrgović. Ovo nije samo događaj za Velimira Šandora i njegov klub, već i za grad Veliku Goricu i cijelu Hrvatsku. Ljudi diljem svijeta kojima će pisma biti upućena s velikim će ih iznenađenjem primati i sigurno će si neki od njih dati truda saznati tko je Velimir Šandor. To je naš doprinos promicanju hrvatskog sporta”, rekao je Stjepan Zdenko Brezarić, tajnik Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije koje je u suradnji sa Sportskim savezom osoba s invaliditetom Zagrebačke županije predložilo izradu žiga.

 

“Velika mi je čast da su se uopće sjetili mene kao paraolimpijca i sretan sam što sam u društvu sportaša koji su osvojili olimpijske medalje. Sve mi je to bilo veliko iznenađenje i iznimno sam sretan da sam u društvu olimpijaca koji imaju svoj žig”, rekao je Velimir Šandor.

 

17.11.2016. Velika Gorica - Hrvatska pošta napravila je žig s likom brončanog paraolimpijca Velimira Šandora. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr
17.11.2016. Velika Gorica – Hrvatska pošta napravila je žig s likom brončanog paraolimpijca Velimira Šandora. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Grad Velika Gorica već osam godina pomaže sport osoba s invaliditetom i rezultat je urodio plodom na Paraolimpijskim igrama. Iznimno smo ponosni zbog toga, a posebno jer je naš Velimir Šandor prvi u Hrvatskoj koji je osvojio medalju na Paraolimpijadi. To nas obvezuje da i dalje dajemo punu podršku osobama s invaliditetom na području grada”, istaknuo je dogradonačelnik Ervin Kolarec.

 

Pošta je bila premala za sve kolekcionare

 

Predstavljanje žiga nisu propustili ni brojni kolekcionari, filatelisti koji znaju kako je ovo jedinstvena prilika dobiti žig s likom brončanog paraolimpijca. Naime, nakon današnjeg dana u Pošti, žig odlazi u Hrvatski poštanski muzej te postaje dio povijesti koji će građani moći samo tamo vidjeti.

 

“Već sam poslao četiri pisma, a ova dva sam ostavio da mi ih Šandor potpiše jer ih šaljem sportskim filatelistima u Argentinu i Njemačku. Jako mi je važno da dobijem i potpis jer se to jako cijeni, a samo danas mogu dobiti ovaj žig i potpis. Meni su moje marke neprocjenjive, najviše skupljam marke sa svjetionicima i grbovima”, rekao je Lajoš Molnar koji se filatelijom bavi od svoje devete godine i jedan je od brojnih koji su došli danas u goričku poštu kako bi si osigurali rijedak primjerak žiga i potpisa.

 

Galerija fotografija