Prijava

Vaša prijava

FOTO Na jezeru Ježevo otvorena Ribička kuća


Članovima Športsko-ribolovne udruge Odra ispunjen je san. Nakon višegodišnje pripreme, u povodu svoje 60. obljetnice rada, otvorili su Ribičku kuću. Izgradili su je na obali jezera Ježevo u Novom Čiču, sa željom za još boljom promocijom sportskog i rekreativnog ribolova.

 

“Vodeći se načelima sportskog ribolova i promicanja zdravog života, članovi udruge su usnuli zajednički san o Ribičkoj kući koja bi bila kruna njihove dugogodišnje ustrajnosti i požrtvovnosti. Na taj način zaštitili bi prirodne ljepota našeg kraja te promicali sportski i rekreativni ribolov kao simbol pozivanja na druženje i zajedništvo koji su temelj ovog društva”, kažu iz Športsko-ribolovne udruge Odra.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gradonačelnik Dražen Barišić čestitao im je na obljetnici i uloženom trudu u uređenje kuće te najavio kako će Grad nastaviti s aktivnostima na uređenju jezera Ježevo i njegovom pretvaranju u športsko rekreacijski centar.

 

ŠRU Odra ima 600 članova

 

Udruga osnovana 1956. godine, sve do 1973. djeluje kao pod-odbor Zagrebačkog sportskog ribolovnog društva, najstarijeg u Hrvatskoj. Krajem te godine postaje samostalna udruga i od tada gospodari sa svim vodama na području grada Velike Gorice, općina Orle i Kravarsko, izuzev jezera Vukovina. S 540 hektara atraktivnih voda i zajedno sa 600 članova udruge, najveća je ribolovna udruga u Zagrebačkoj županiji i jedna od najvećih u Hrvatskoj.