Prijava

Vaša prijava

Ove godine advent i u Novom Zagrebu


Svečanim otvaranjem Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava i službeno je započeo ovogodišnji Advent u Zagrebu. Program ovogodišnjeg Adventa kao i dosadašnjih godina uključuje Božićnu bajku na Trgu bana Jelačića, Advent na Europskom trgu i u parku Zrinjevac, Ledeni park s klizalištem na Tomislavovom trgu, Fuliranje u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici, dok je novost Advent na Gornjem Gradu sa otvorenim dvorištima poznatih palača te u Galeriji Klovićevi dvori i na Štrosu, piše Večernji.hr

 

Novost je i Advent u Novom Zagrebu, odnosno Ledena bajka Djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu i pred Muzejom suvremene umjetnosti, u čemu će građani moći uživati od 1. prosinca. Novi su programi i u tzv. Design Districtu od Iblerovog do Kvaternikovog trga te Advent u tunelu Grič.

 

Foto: adventzagreb.com
Foto: adventzagreb.com

Sve će biti popraćeno bogatom ponudom pića i hrane na ulicama, Božićnim sajmom sa starinskom i tradicionalnom te modernom blagdanskom ponudom, ali i promotivnim kampanjama na domaćem, regionalnom i europskim tržištima, pogotovo njemačkom, talijanskom, britanskom, francuskom te dodatno u Japanu i Koreji.

 

Obrednim paljenjem adventske svijeće kod kipa Majke Božje ispred katedrale uz pjevanje adventskih pjesama te službom Riječi obilježen je u Zagrebu početak adventa odnosno došašća, vremena u kojem se kršćanski vjernici pripremaju za Božić, blagdan rođenja Isusa Krista.