Prijava

Vaša prijava

Čarolija u gradu: Sve je spremno za Prosinac u Gorici


Paljenjem prve adventske svijeće na vijencu kod Muzeja Turopolja započela su i prosinačka događanja u našem gradu. Lucijini dani počinju 6. prosinca otvaranjem klizališta na Trgu Stjepana Radića.

 

Klizalište će na trgu biti sve do konca siječnja, a program će upotpuniti adventski sajam i selo Djeda Božićnjaka. Dan grada proslavit ćemo rođendanskim koncertom Crvene jabuke u nedjelju 11. prosinca na Trgu Stjepana Radića od 21 sat, a kao predgrupa će nas od 20,30 sati zabavljati TS Harmonija. Koncertu će prethoditi velika Povorka svjetlosti, koja će, predvođena Betlehemskim svjetlom krenuti nakon paljenja treće adventske svijeće od Muzeja Turopolja do Trga Stjepana Radića. U povorku se mogu uključiti svi građani, koji to žele.

 

Veliki koncert Božić u Gorici na kojem sudjeluju folklorna društva, zborovi, tamburaški sastavi i solisti bit će održan 30. prosinca u novoj sportskoj dvorani s početkom u 20 sati, a koncert se održava u organizaciji Grada Velike Gorice, Turističke zajednice i Velikogoričko- odranskog dekanata.

 

Cijeli prosinac obiluje događanjima u Pučkom otvorenom učilištu, koje priprema brojne koncerte, kazališne predstave i kino projekcije. Na Trgu Stjepana Radića bit će organizirani doček Nove godine, uz dobru zabavu i veliki novogodišnji vatromet u ponoć.

 

prosinac-u-gorici

 


Terenska nastava u Veneciji