Prijava

Vaša prijava

FOTO Obilježava se 25 godina Hrvatskog ratnog zrakoplovstva


Središnja svečanost obilježavanja 25. obljetnice utemeljenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane održana je danas u vojarni “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici. Tom su prilikom uručena priznanja pohvaljenim, nagrađenim i promaknutim zrakoplovcima.

 

Domovinski rat pokazao je snagu zajedništva naših ljudi, bez obzira na vjeru i nacionalnost. Pokazao je značenje postojanosti državotvorne ideje te važnost jasnih ciljeva i čvrstih načela u vođenju čvrste državne politike. S ponosom ističem kako su danas oružane snage Republike Hrvatske suvremena, uvažavana i učinkovita profesionalna vojna organizacija”, kazala je predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i dodala:”Svrhovito ulaganje u nacionalnu sigurnost trajni je imperativ. Povećanje vojnog proračuna za 2017. godinu, iako još nedostatno za sve potrebe, pokazuje smjer kojim trebamo ići”.

 

“Rijetko koje zrakoplovstvo može ispisati toliko stranica povijesti u samo 25 godina. Pred nama je novo razdoblje u koje ulazimo sa željom da prihvat nove tehnike i nove infrastrukture postane zamašnjak nove snage i profesionalnog zadovoljstva te poticaj mladim naraštajima zrakoplovaca”, rekao je zapovjednik ratnog zrakoplovstva Republike Hrvatske Miroslav Kovač.

 

Galerija fotografija