Prijava

Vaša prijava

Gradnja bazena počinje sljedeći tjedan


Današnjim potpisivanjem Ugovora o darovanju zemljišta između Srednje strukovne škole i Grada Velike Gorice, stvoreni su svi preduvjeti za početak gradnje gradskog bazena. Ugovor su potpisali ravnatelj Srednje strukovne škole Stjepan Kos i gradonačelnik Dražen Barišić. Vrijednost darovanog zemljišta je 5,15 milijuna kuna.

 

“Bazen je istaknut kao jedan od važnijih projekata i on diže standard života u našoj Velikoj Gorici. Proteklih godina smo aktivno radili na pripremi i sada na realizaciji te smo došli do čina da smo osigurali zemljište, prošle i ove godine smo osigurali sredstva za projektiranje, a ove godine i proračunom za sljedeću godinu osigurali smo sredstva za izgradnju putem kredita”, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić i dodao kako su odabrali i izvođača radova te nadzorno tijelo.

 

16.12.2016. Velika Gorica – Gradonačelnik Dražen Barišić i ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica Stjepan Kos potpisali ugovor o darovanju zemljišta za gradnju bazena. Foto: Matea Brenčić/Cityportal.hr

Vrijednost radova je 37 milijuna kuna, a izvođač je Elektrocentar Petek. Radovi počinju sljedećeg tjedna, a završetak bazena očekuje se za godinu dana.

 

“Cijela škola je građena samo doprinosima građana Gorice, a prostor je gorički tako da je ovo potpisivanje samo slikovito jer zemlja je vlasništvo grada. Red je da na tom prostoru bude bazen. Veseli me da je baš mene i gospodina Dražena zapalo da taj projekt pokrenemo, a ja vjerujem i da u taj bazen budemo i skočili”, rekao je Stjepan Kos.

 

“Već imamo najavu da će se osnovati vaterpolo klub tako da ćemo tako oplemeniti i tu granu sporta i na to možemo biti izuzetno ponosni. Također, Grad neće više osnovnoškolcima morati plaćati školu plivanja u Utrinama”, dodao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.