Prijava

Vaša prijava

U Novom Čiču izložba božićnih marki i žigova


Nakon otvorenja  ‘Božićne priče u Novom Čiču‘ poslijepodne u 17,30 sati, u Osnovnoj školi Novo Čiče možete pogledati izložbu prigodnih božićnih marki i žigova. Osim razgledavanja možete kupiti i kovertu koja na sebi sadrži sliku živih jaslica iz Novog Čiča i božićnog žiga Novo Čiče.
 
Hrvatska pošta je u razdoblju od 1991. do 2016. izdala 42. božićne marke na kojima je prikazana bogata hrvatska božićna baština i nasljeđe iz malih hrvatskih mjesta pa do umjetničkih dostignuća iz zagrebačke prvostolnice. Daleko su najbrojniji božićni žigovi kojih je od od 1990. do 2016. zabilježeno 109, a božićni žig u Novom Čiču je 110. u hrvatskoj filateliji.
 
U posljednje vrijeme božićni žigovi su sastavni dio božićnih tradicionalnih zbivanja u malim zagorskim i prigorskim mjestima čime su utrla put vlastite promocije na filatelističkoj karti Hrvatske, ali i na svjetskoj razini među brojnim zaljubljenicima božićnih običaja u kolekcionarsko-filatelističkim krugovima, pa je upravo tako i Novo Čiče svojim prigodnim žigom i organiziranjem božićne izložbe zakoračilo u taj najrašireniji hobi u svijetu.