Prijava

Vaša prijava

Stipendije Grada Velike Gorice dobilo 46 učenika i studenata


Gradonačelnik Dražen Barišić danas je podijelio 21 učeničku i 25 studentskih stipendija Grada Velike Gorice. Kriteriji za dodjelu stipendija bili su uspjeh i socijalni status. a učenici i studenti dobivat će ih 12 mjeseci.

 

“Grad iza sebe ime već oko 500 stipendista i na taj način pridonosi kvalitetnijem obrazovanju i školovanju naših studenata. Želja nam je i ubuduće to nastaviti”, rekao je gradonačelnik Barišić.

 

U 12 mjeseci, koliko će dobitnici primati stipendije, učenici će mjesečno dobivati 500, a studenti 1.000 kuna mjesečno.

“Nadamo se da će se kroz godine ostvariti želja naših studenata da se osiguraju sredstva za još više stipendista, uz one stipendije koje već postoje, kako bi uistinu pokazali da obrazovanje u Velikoj Gorici nije luksuz i da to svi naši studenti, učenici, pa i predškolci to osjete u najboljoj mogućoj mjeri”, kazao je Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport.

 

“Najviše mi znači to da je Grad prepoznao taj trud i učenje tokom godina i ovime mi žele dati motivaciju za dalje, a meni ovo pokazuje da to što radim, radim dobro. Čast mi je što sam među stipendistima”, komentirao je Marko Pepić, učenik četvrtog razreda Gimnazije Velika Gorica, kojemu je ovo prva stipendija.

 

“Htjeli bi u Gorici otvoriti jedan prostor za njihovo učenje, gdje će imati mir i koncentraciju, da se mogu pripremati u jednom ambijentu koji je tu, u susjednoj ulici, da ne moraju ići u Zagreb i vraćati se iz Zagreba i trošiti dragocjeno vrijeme. Na taj način bi dali još jednu dodatnu dimenziju visokom obrazovanju”, istaknuo je gradonačelnik.

 

Galerija fotografija