Prijava

Vaša prijava

Božićni domjenak umirovljenika u restoranu “Za Vašu dušu”


Božićno okupljanje, večera, prigodna zabava, dostojanstvena veselica i ples uz živu glazbu članova Udruge umirovljenika Velika Gorica i susjednih podružnica je tradicija koja nije iznevjerena ni ove godine. U srijedu 21. prosinca 2016. od 17 sati mjesto okupljanja bila je velika dvorana lokala prigodnog imena “Za Vašu dušu” u Okujama vlasnika Saše Medanovića (36) koji je vrlo srdačno dočekao predstavnike cityportala i fotoreportera Nikicu Topića.

21.12.2016. Okuje, restoran Za Vašu dušu. Božićni domjenak umirovljenika. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

“Umirovljenici Velike Gorice i susjednih mjesta su nam tradicionalno među najdražim gostima. Znaju se proveseliti onako od srca na srdačan i spontan način ali opet uz veliku dozu dostojanstva, međusobnog uvažavanja i poštovanja. Užitak je biti na usluzi tim dragim ljudima što mogu potvrditi i moji mnogobrojni kolege konobari”- kazao je dobro raspoloženi a relativno mlad šef usluga što se domjenka tiče Saša Medanović. Nakon domaćina, potražili smo i javili se predsjedniku Udruge umirovljenika Velike Gorice i podružnica, poznaniku a može se reći i prijatelju sa nogometnih terena, gospodinu Franji Kosu.

21.12.2016. Okuje, restoran Za Vašu dušu. Božićni domjenak umirovljenika. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

“A što reći, sve vidite i sami. Tradicija se nastavlja a ove godine na Božićnom domjenku okupilo nas se oko 250. Zabavljamo se i družimo na primjeren a opet veseli i srdačan način kako i priliči ljudima naše dobi. Ima nas od onih mlađih od šezdeset i neke do možda i blizu devedesetogodišnjaka. Nije vrijeme i mjesto za veliko lamantiranje nešto posebno o našoj Udruzi ali mogli bi dogovoriti razgovor za ubuduće na nekom ipak mirnijem mjestu da vas pobliže upoznamo o djelovanju naše Udruge”- predložio je još uvijek onako sportski vitalan gospodin Franjo Kos a mi drage volje prihvatili.

21.12.2016. Okuje, restoran Za Vašu dušu. Božićni domjenak umirovljenika. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Slijedeću pozornost privukao nam je šef za ritam onih na plesnom podiju. Predstavio nam se kao Darko Janječić a na naš upitan pogled je pojasnio. “Je, zovem se Darko Janječić kao i gospodin Žica, sportski direktor NK Udarnika iz Kurilovca, kojeg vi poznajete iz nogometa. Žica plovi nogometnim vodama a ja onim muzičkim i rođaci smo. Prija kratkog vremena pjevao sam uz grupu Sjaj i Udarnicima na njihovoj Noći kluba. Bilo je urnebesno a veselo je bome i ovdje ali na malo ipak mirniji način. Malo je i repertoar muzike drugačiji ali kada se ljudi vesele nije previše važna starosna dob prisutnih”- kazao je Darko Janječić ali ne gospodin sa nadimkom Žica. Nakon toga pristupila nam je otprilike vršnjakinja 65-togodišnja djevojački Barica Puceković koja sada živi u Velikoj Mlaki i upitala:

 

“Vi ste Mato iz Novog Čiča a da li vučete korijenje iz mojeg rodnog Kuča? Da? Dobro pozajem sve Fabijančiće pa i one vaše majke Slavice te sestara Ljubice i Drage”-kazala je gospođa Barica i bilo je vrlo ugodno malo pričom pročešljati Kuče i aktualnosti danas ali i one iz prošlosti. Zatim smo pristupili gospodinu 88-godišnjem Mati Grgaru i primjetili onako pola u šali da za ples bira samo one puno mlađe i da mu još jako dobro ide.

21.12.2016. Okuje, restoran Za Vašu dušu. Božićni domjenak umirovljenika. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

“Dej šuti, nedam se ja još, sad ti bum i ženu Anku okrenul (valjda je mislil samo na ples?!)”-uzvratio je vitalni uvijek na vic spreman imenjak Mato Grgar. Razgovarali smo još i sa Josipom Sabockim kojeg poznajemo iz nogomata kao Boceka. “Ovakva okupljanja i vesela druženja su za svaku pohvalu. Svi skupa malo zaboravimo na svakodnevicu ma kakva ona bila. Član Udruge sam već 15 godina”- otkrio je Bocek. Gore spomenutih razgovora i sličnih, bilo je te večeri u Božićnom ozračju bezbroj. Bilo je lijepo i zaista ugodno a na kraju dragi moji vršnjaci, oni možda mlađi ili malo stariji, ISPRED CITYPORTALA I U SVOJE OSOBNO IME ŽELIM VAM SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ TE PRVENSTVENO MNOGO ZDRAVLJA ZA SVE DOLAZEĆE BLAGDANE ALI I U BUDUĆNOSTI.

 

galerija fotografija